Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Ε.Τ.ΕΠ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ PIZZA HUT


Ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών-Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Χαλκιδικής):

Καταγγέλλουμε τη στάση της εργοδοσίας των εστιατορίων Pizza Hutt (Food Plus ΑΕΒΕ), που συνεχίζοντας την τακτική της, έκλεισε άλλα δυο καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, απολύοντας δεκάδες εργαζόμενους.  Η εργοδοσία, αφού δεν κατάφερε να επιβάλει ατομικές συμβάσεις με  μείωση μισθών ,καθώς βρήκε απέναντί της την αντίσταση των εργαζομένων, έκλεισε τα δυο καταστήματά της με σκοπό να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, θέλοντας να τους υποτάξει στην ανταγωνιστικότητά της. Οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν για μια ακόμη φορά τα σπασμένα της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης. Η επιχείρηση ενώ θησαύριζε όλα αυτά τα χρόνια, από την εκμετάλλευση των εργαζομένων και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που εφάρμοζε, τώρα για να διαφυλάξει τα κέρδη της και να τα διευρύνει επενδύοντας σε πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις, πετάει στο δρόμο τους εργαζόμενους.

Η περίπτωση αυτή δεν είναι ούτε η μοναδική, ούτε μεμονωμένη. Δεν είναι αποτέλεσμα κακοδιαχείρισης ή ανίκανων διευθυντών. Είναι μέρος της βάρβαρης επίθεσης που έχουν εξαπολύσει ενάντια στην εργατική τάξη κυβέρνηση, Ε.Ε, πλουτοκρατία με την εκδήλωση και όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης. Η εργοδοσία πατώντας πάνω σε νόμους που ψηφίστηκαν, σε κατακτήσεις που αφαιρέθηκαν και με την ανοιχτή στήριξη του εργοδοτικού συνδικαλισμού, σπρώχνει βίαια τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση, αξιώνοντας μισθούς πείνας, εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους. Αναδεικνύεται ακόμη πιο επιτακτικά η ανάγκη, οι εργαζόμενοι να οργανωθούν στα σωματεία τους, στους χώρους δουλειάς και συλλογικά να παλέψουν ώστε να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες τους. 

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της Pizza Hutt που όλο το προηγούμενο διάστημα και παρά την τρομοκρατία, αντιστάθηκαν στα σχέδια της εργοδοσίας και απάντησαν αγωνιστικά. Βρισκόμαστε στο πλευρό τους μέχρι να δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματά τους για την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων και την επαναλειτουργία των καταστημάτων, για την άμεση εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης. 

Σαν Συνδικάτο θα στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις τη μάχη που δίνουν οι συνάδελφοί μας και θα κάνουμε ο, τι μπορούμε ο αγώνας  τους να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων του κλάδου μας και όχι μόνο. Θυμίζουμε ότι μεγαλομέτοχοι της Food Plus δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά και σε άλλους χώρους(ξενοδοχεία, 3Ε κ.α), όπου η επιθετικότητα εντείνεται σε βάρος των εργαζομένων. Όλα τα παραπάνω γίνονται ενιαία και οργανωμένα άρα ενιαία και οργανωμένη πρέπει να είναι και η απάντησή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου