Τρίτη 16 Απριλίου 2013

«ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΑΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΣΟΥ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ» (ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ)

Oι εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγου
δείχνουν το δρόμο των αγώνων απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.


Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι
Κάντε την απεργία της πρωτομαγιάς, μέρα αγωνιστικής διεκδίκησης. Πυκνώστε τις γραμμές των σωματείων, πιστέψτε στο δίκιο σας και τη δύναμη σας. «Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε».
Η πρωτομαγιά είναι κόκκινη! Μέρα διεθνιστικής αλληλεγγύης βαμμένη με το αίμα των εργατών του Σικάγου και αναρίθμητων ηρώων της εργατικής τάξης. Μέρα που οι εργάτες σε όλο τον κόσμο επιδεικνύουν στους εκμεταλλευτές τη δύναμη τους. Μέρα διεκδίκησης των σύγχρονων αιτημάτων των εργαζομένων για αξιοπρεπή ζωή, αιτήματα ανακούφισης της εργατικής οικογένειας από τα βάρβαρα μέτρα των μονοπωλίων και του πολιτικού προσωπικού τους.
Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δε χαρίστηκαν από τους εκμεταλλευτές. Κατακτήθηκαν με αδιάκοπους σκληρούς αγώνες, με οργάνωση και αντοχή.

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ είναι απεργία. ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Τα μηνύματα της να μπουν στους τόπους δουλειάς, να γίνουν μάθημα σε κάθε σχολειό.
Το σχέδιο ευνουχισμού της εργατικής πρωτομαγιάς, η προσπάθεια εκφυλισμού της, από την εργοδοσία και την κυβέρνηση, δε θα περάσει! Ο φόβος τους μη κινδυνέψει η κυριαρχία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, να μεγαλώσει. Η λαϊκή πλειοψηφία Ο εργαζόμενος λαός έχει το δίκιο και τη δύναμη να ανατρέψει σχεδιασμούς, να δημιουργήσει τριγμούς στην εξουσία των εκμεταλλευτών μας.
Όχι άλλες θυσίες για τα συμφέροντά τους! 
Ανάπτυξη για το λαό και όχι για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες
Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να πάρουμε την ατομική και συλλογική ευθύνη. Η ανακούφιση και η λύτρωση δε θα έρθει αυτόματα, δε θα πραγματοποιηθεί μονομιάς. Δε θα γίνει χωρίς την παρέμβαση του λαού στις εξελίξεις, τη συμμετοχή των εργαζομένων στις συλλογικές διαδικασίες, την οργάνωση στα σωματεία, τη σύγκρουση στους τόπους δουλειάς.
Τα αιτήματα αναχαίτισης της επίθεσης που απαντούν στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες να γίνουν κτήμα των εργαζομένων, να μπουν στα σωματεία, να παλεύονται χωρίς ηττοπάθεια.

Εμείς έχουμε τη δύναμη! Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά!
Ούτε βήμα πίσω από το αίτημα για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους και όλες, με κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, με υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος. 
Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση. Να καταργηθεί ο άθλιος διαχωρισμός των εργαζομένων με βάση την ηλικία.
Κανένας νέος εργάτης κανένας εργαζόμενος σπουδαστής να μη δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί.
Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων ανεργίας, της τζάμπα εργασίας στις επιχειρήσεις, της δουλειάς χωρίς δικαιώματα με ημερομηνία λήξης.
Να δυναμώσει το πλέγμα προστασίας της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, της εργαζόμενης γυναίκας.
Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους, δημόσια και δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες
Υπερασπιζόμαστε τα ταξικά μας αδέλφια, κοινή οργάνωση και πάλη Ελλήνων και μεταναστών κατά της βαρβαρότητας και της εξουσίας των μονοπωλίων, ενάντια στον ρατσισμό και την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού και του πολέμου.
Δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό από τη δύναμη του εργατικού λαϊκού κινήματος!
Δεν υπάρχουν περιθώρια για μικρές ή μεγάλες νίκες αν δε στρέψουν οι εργαζόμενοι τα όπλα τους απέναντι σε αυτούς που σήμερα μας εξαθλιώνουν, κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε, είναι οι κερδισμένοι της κρίσης και των μέτρων, μας απειλούν και μας εκβιάζουν με την πείνα για να σκύψουμε το κεφάλι, να ζούμε γονατιστοί.
Σήμερα χρειάζεται κίνημα που θα πετάξει από πάνω του τα άσφαιρα πυρά της δήθεν καλύτερης διαπραγμάτευσης, της πιο ανθρώπινης διαχείρισης του εκμεταλλευτικούς συστήματος. Χρειάζεται κίνημα ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής του ευρωμονόδρομου και των μνημονίων, καμιά αναγνώριση από το λαό του χρέους και των ελλειμμάτων, έξοδο από την λυκοσυμμαχία της ΕΕ. 
Κίνημα οργανωμένο και προσανατολισμένο απέναντι στην εργοδοσία, τους νόμους και το κράτος της, μαζικό, οργανωμένο στον τόπο δουλειάς και τον κλάδο. Κίνημα απαλλαγμένο από τους ανθρώπους της εργοδοσίας, που θα στηρίζεται και θα αναπτύσσει την κοινωνική συμμαχία, που δε θα παλεύει μόνο για επιμέρους, προσωρινές και αμφίβολες βελτιώσεις αλλά για το σύνολο των αναγκών της λαϊκής-εργατικής οικογένειας, κίνημα που θα βάζει στην ημερήσια διάταξη το ερώτημα ποιος είναι ο παραγωγός του πλούτου, να φέρνει στην επιφάνεια το ερώτημα ή εμείς ή τα μονοπώλια.
Κίνημα που θα απαντάει με αγώνες σε κάθε τόπο δουλειάς και εργοστάσια, με πολλαπλασιασμό των πρωτοβουλιών σε κλαδικό και τοπικό επίπεδο από σωματεία και λαϊκές επιτροπές, που θα φρενάρουν και θα σταματούν στην πράξη τα μέτρα πτώχευσης του λαού μας. Κίνημα που θα στέκεται κόντρα στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, της ταξικής συνεργασίας και κοινωνικών διαλόγων.

Να συγχρονιστεί το βήμα των εργαζομένων με το βήμα όλων όσων πλήττονται και βασανίζονται από τη δικτατορία των μονοπωλίων.

Να δυναμώσει το μέτωπο πάλης εργατών, υπαλλήλων του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, γυναικών στη γραμμή της πάλης για την υπεράσπιση και της πιο μικρής κατάκτησης της εργατικής τάξης και του λαού. Να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στα μονοπώλια, να ανοίγει ο δρόμος για πιο βαθιές αλλαγές.
Να σηκωθούν ψηλά οι σημαίες του αγώνα, οι σημαίες της ταξικής πάλης!
Στον κόκκινο δρόμο των εργατών του Σικάγου και των αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας, συνεχίζουμε ανυποχώρητα για την οργάνωση του λαού μας
Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά!
ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 
ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου