Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ

Πριν 10 μέρες στις 21/3 γιορτάστηκε η παγκόσμια μέρα ποίησης. Με βάση μια ιδέα του Έλληνα ποιητή Μιχαήλ Μήτρα το 1997 και την συμβολή της τότε προέδρου της Εταιρεία Συγγραφέων, ποιήτριας Λύντια Στεφάνου η ημέρα ποίησης γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1998 στο παλιό ταχυδρομείο της πλατείας Κοτζιά. Τον επόμενο χρόνο αναλαμβάνει πρόεδρος της UNESCO ο Βασίλης Βασιλικός. Έτσι φτάνουμε στον Οκτώβρη του 1999 που η Γενική Διάσκεψη της UNESCO στο Παρίσι ανακηρύττει την 21 Μαρτίου ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ.

Φέτος το πρώτο βραβείο ποίησης από τον Δήμο Θεσσαλονίκη δόθηκε σε έναν αξιόλογο ποιητή, που έχουμε την χαρά να τον γνωρίζουμε από την κοινωνική και αγωνιστική δράση του, που αναπτύσσει μαζί μας. Στην Λαϊκή Επιτροπή Ε΄ διαμερίσματος. Είναι ο συναγωνιστής μας  Γιώργος Χατζηγεωργίου.

Ο Γιώργος Χατζηγεωργίου πήρε το 1ο βραβείο ποίησης χάρη στο ποίημα  ΠΡΟΤΡΟΠΗ από την ανέκδοτη συλλογή του "Ένα μπουκέτο κόκκινες ελπίδες"  Να σημειώσουμε ότι ήδη κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία η πρώτη του συλλογή "Γκρίζο - Κόκκινο"

ΠΡΟΤΡΟΠΗ

Μη γυρίσεις ποτέ
έτσι θα είναι καλύτερα

οι καιροί άλλαξαν, ασχήμυναν
η ζωή είναι στεναγμός
ο ήλιος για πάντα θέλει να δύσει
τα λουλούδια αρνούνται ν' ανθίσουν

Μη γυρίσεις ποτέ

το χιόνι δεν έχει πια εκείνο του κύκνου
η βροχή, μας ποτίζει σκουριά
τα χρώματα είναι φωτεινά
μόνο με κλειστά μάτια

Μη γυρίσεις ποτέ

Κι εγώ εδώ, μόνος πλανιέμαι
με το κορμί μου γερμένο
με τα μάτια μου κεριά
που ψυχορραγούν.

Μη γυρίσεις ποτέ
έτσι θα είναι καλύτερα

(Αναρτημένο με την άδεια του Γ.Χ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου