Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

«ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΣΤΟ ΒΑΛΤΟ»

Αφιέρωμα στον άνθρωπο της αντίστασης

Την Τετάρτη 10-04-2013 με πρωτοβουλία του Συλλόγου γυναικών Ε’ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης προβλήθηκε η πρώτη ταινία της Αλίντας Δημητρίου, «Τα πουλιά στο Βάλτο».
Πολλά μέλη και φίλοι του Συλλόγου μέσα σε μια φορτισμένη ατμόσφαιρα και με έντονη την συγκίνηση παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ. Αίσθηση προκάλεσαν οι αφηγήσεις των γυναικών που με το όπλο στο χέρι κα την δύναμη της ψυχής τους πάλεψαν κατά την περίοδο 1941-44 για μια λεύτερη Ελλάδα με ιδανικά την λευτεριά, την δικαιοσύνη και την προκοπή. Πάλεψαν ενάντια στον φασισμό, την τριπλή κατοχή και τους ντόπιους συνεργάτες τους.
Αυτό που κράτησαν όλοι ήταν τα πιστεύω, ο ηρωισμός και η αυταπάρνηση των αγωνιστριών που ύψωσαν το λαό μας στο ανάστημα του Ανθρώπου. Το παράδειγμα των γυναικών της αντίστασης αποτελεί μάθημα για τη νέα γενιά, για τη δύναμη και την αφοσίωση στον δίκαιο αγώνα που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Η ταινία προβλήθηκε στο πλαίσιο των πολύμορφων εκδηλώσεων του Συλλόγου Γυναικών της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Την Τρίτη 16-04-2013 θα ακολουθήσει η προβολή του επόμενου ντοκιμαντέρ της Αλίντας Δημητρίου  «Η ζωή στους βράχους» στα γραφεία του συλλόγου Μυκηνών17, Μπότσαρη.
Η ταινία  αναφέρεται στη συμμετοχή και προσφορά των γυναικών στον ΔΣΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου