Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Ε.Τ.ΕΠ.Ε. ΓΙΑ ΩΜΕΓΑ3

Το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού καταδικάζει την ασυδοσία της εργοδοσίας του εστιατορίου "Ωμέγα3", στην περιοχή του Μύλου. Μια περιοχή που αποτελεί σταθμό στο "Life Style" της πόλης μας, με δεκάδες "χαμογελαστούς" εργαζόμενους του κλάδου μας πάντα για τη σωστή εξυπηρέτηση των πελάτων. Πίσω από τα χαμόγελα όμως κρύβεται μια άλλη πραγματικότητα, ότι ακριβώς συμβαίνει δηλαδή και στο εστιατόριο Ω3 το οποίο ανήκει στην εταιρία "Δυτική Ακτή". Πρόεδρος του ΔΣ του οποίου είναι γνωστός σε όλους μας του κλάδου Δημήτρης Νάτσης που έχει και την εταιρία φαγητών DN Food στη Νέα Ραιδεστό.

Στο συγκεκριμένο εστιατόριο απολύθηκαν πέντε συνάδελφοί μας μόνο και μόνο επειδή διεκδίκησαν το αυτονόητο, δηλαδή να πληρώνονται για τη δουλειά τους. Να αναφέρουμε εδώ ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι ακόμη και για τέσσερις μήνες (τα χαράτσια δεν περιμένουν βέβαια) και για αυτό το λόγο ορισμένοι από αυτούς έχουν ήδη προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας. Παρόλα αυτά όμως η εργοδοσία συνέχισε να αδιαφορεί και όταν οι εργαζόμενοι πήραν την απόφαση και συμμετείχαν στην απεργία στις 20/2 δεν δίστασε να απολύσει τους 2 τους οποίους θεώρησε ως "πρωτεργάτες". Και ταυτόχρονα έκλεισε και την επιχείρηση εκβιαστικά απέναντι στους συναδέλφους μας με lock out. Όταν ο κύριος αυτός αποφάσισε να ανοίξει την επιχείρησή του για το 3ήμερο της Καθαράς Δευτέρας απέλυσε και τους άλλους τρεις.

Η ειρωνεία είναι ότι οι θέσεις εργασίας στο Ω3 είναι επιδοτούμενες από τον ΟΑΕΔ!!! Εδώ φαίνεται και η ευθύνη όλων αυτών που μας κυβερνούσαν και συνεχίζουν να μας κυβερνάνε με διάφορους σχηματισμούς και αποχρώσεις. Έτσι αυτοί καταπολεμούν την ανεργία. Έτσι αυτοί στηρίζουν την ανάπτυξη. Δίνοντας τα λεφτά του ΟΑΕΔ, δηλαδή τα λεφτά μας, σε επιχειρηματίες που δεν μας δίνουν καν το ξεροκόμματο που έχει μείνει για μεροκάματο.

Το χειρότερο είναι ότι πατώντας στην πολιτική που ακολουθείται όλα αυτά τα χρόνια ο κάθε λογής εργοδότης νιώθει πανίσχυρος. Θεωρεί ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει και αν τυχόν σηκώσει κανείς κεφάλι, του το κόβει κιόλας. Για αυτόν τον λόγο έκαναν και αυτές τις απολύσεις και μετά έκλεισαν και το εστιατόριο ως απάντηση στις απεργιακές κινητοποιήσεις (lock out).

Ε, λοιπόν εδώ έπεσαν έξω! Οι συνάδελφοί μας όπως και κάθε εργαζόμενος του κλάδου έχουν ένα Συνδικάτο και μάλιστα ταξικό! Έχουν στο πλάι τους τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ του κλάδου και όχι μόνο. Έχουν αυτά τα όπλα, αλλά και κάτι ακόμα πιο δυνατό. Έχουν τη θέληση να αγωνιστούν για τα δίκαια αιτήματά τους με οργανωμένο τρόπο, μέσα από το ταξικό κίνημα.

Με αυτόν τον τρόπο οι συνάδελφοί μας και το Συνδικάτο μας στέλνουν ένα μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση:
Αυτό που συμβαίνει στο Ω3 είναι κάτι που συμβαίνει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε κάθε χώρο δουλειάς. Αυτό που διεκδικούν οι εργαζόμενοι σε αυτό το εστιατόριο είναι κομμάτι των διεκδικήσεων της εργατικής τάξης με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της. Δεν θα παραιτηθούμε από τη μάχη αν δεν δικαιωθούμε. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους!

Απαιτούμε:
Να παρθούν πίσω τώρα οι απολύσεις!
Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα!
Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους!
Μέτρα για ουσιαστική στήριξη των ανέργων και όχι προγράμματα που στόχο έχουν να παίρνουν οι εργοδότες ζεστό χρήμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου