Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Ε.Τ.ΕΠ.Ε. ΓΙΑ OLYMPUS PLAZA

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών-Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Χαλκιδικής): 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! 
Το τελευταίο διάστημα η εργοδοσία των καταστημάτων Olympus Plaza έχει εξαπολύσει κάθε μέσο τρομοκράτησης και εκβιασμού προκειμένου να εξαναγκάσει  τους εργαζόμενους να δεχτούν χωρίς καμία αντίρρηση τις προθέσεις της για ισοπέδωση όλων των δικαιωμάτων τους πάνω σε μισθούς ωράρια κ.λ.π. Θέλει να ξεμπερδεύει με κάθε μέτωπο αντίστασης, να απομονώσει κάθε φωνή που εναντιώνεται στους σχεδιασμούς αυτούς.

Ξεκίνησε την προσπάθεια αυτή εδώ και καιρό ασκώντας πίεση σε όσους συναδέλφους συμμετείχαν στο Σωματείο που συγκροτήθηκε από τους ίδιους ως μέσο άμυνας στην επίθεση που έγινε με μειώσεις μισθών. Έταξαν προνόμια σε όσους θα κρατούσαν απόσταση από το Σωματείο και από οποιαδήποτε μορφή συσπείρωσης και συλλογικής αντιμετώπισης της όλης κατάστασης. Εξαπέλυσαν απειλές και προσπάθησαν να απομονώσουν τα μέλη του Σωματείου (διαφορετικές ώρες διαλείμματος κ.λ.π.). 

Δε δίστασαν ακόμη και να σύρουν στα δικαστήρια το Σωματείο με ψευδή στοιχεία και υπογραφές και να ζητάνε από τα δικαστήρια να το διαλύσουν!

 Όλα αυτά την ώρα που επέβαλαν μειώσεις μισθών  με ατομικές συμβάσεις, που κρατάνε τους εργαζόμενους απλήρωτους για δύο μήνες και που τώρα έχουν την απαίτηση να επιβάλουν νέες μειώσεις με το θεσμό της εκ περιτροπής εργασίας. Εδώ φαίνεται ολοφάνερα ότι για τα συμφέροντά της η εργοδοσία όταν δεν τα καταφέρνει με το «καρότο» πιάνει το «μαστίγιο» χωρίς δεύτερη σκέψη. 
Το ποτήρι ξεχείλισε όμως μετά και από την τελευταία φραστική επίθεση εν ώρα δουλειάς σε βάρος εργαζόμενης, μέλος του Σωματείου, σε βαθμό που κλονίστηκε η υγεία της και αναγκάστηκε να πάρει αναρρωτική άδεια. 

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες μεθόδους οι εργαζόμενοι θα υποκύψουν! Θυμίζουμε σε όλους αυτούς τους κυρίους  ότι το οργανωμένο κίνημα έχει πείρα και ξέρει να αντιμετωπίζει τις βρώμικες αυτές τακτικές τους. Βέβαια αυτό το γνωρίζουν και γι’αυτό το λόγο κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν το Σωματείο και τους εργαζόμενους μακριά από το κλαδικό ταξικό Συνδικάτο μας και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Γνωρίζουν ότι αυτές οι δυνάμεις οργανώνουν τους εργαζόμενους χωρίς «ανταλλάγματα» όπως κάνουν άλλοι γνωστοί σε όλους εργατοπατέρες και ότι σίγουρα δεν είναι του χεριού τους. Να γιατί βγάζουν τόσο χολή για το Συνδικάτο μας και για το ΠΑΜΕ.

Μετά από όλα αυτά πεισμώνουμε ακόμη περισσότερο και κλιμακώνουμε δυναμικά. Προστατεύουμε τα δικαιώματά μας, προστατεύουμε τη δουλειά μας , τις οικογένειές μας! Απαντάμε οργανωμένα μέσα από το Σωματείο, μέσα από το κλαδικό Συνδικάτο μαζί με όλους τους συναδέλφους μας, με όλο το οργανωμένο κίνημα!
 
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου