Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ

Συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης 2 Ιούλη το συντονιστικό της Λαϊκής Επιτροπής Ε' Διαμερίσματος (οι συνελεύσεις συντονιστικού είναι ανοιχτές στον καθένα) και συζήτησε τα παρακάτω θέματα:

Το επικείμενο κλείσιμο του Νοσοκομείου Αφροδίσιων και Δερματολογικών Νόσων (Δελφών 124). Θα ακολουθήσουν εντατικότερες προσπάθειες για να έρθουμε σε επαφή με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου για συμπόρευση στην αντιμετώπιση του κλεισίματος.

Το θέμα των κατασχέσεων κατοικιών που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται σε περίπτωση οφειλών σε ΔΕΚΟ/εφορίες. Όπως έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν, η Λαϊκή Επιτροπή είναι εδώ για να πρωταγωνιστήσει σε μπλοκάρισμα κατασχέσεων κατοικιών (όπως επίσης και σε μπλοκάρισμα κοψίματος ρεύματος ή νερού). Αποφασίστηκε να τυπωθεί υλικό που θα μοιραστεί και θα τοιχοκολληθεί ευρέως στην περιοχή γνωστοποιώντας στο κοινό την εν λόγω πρόθεση και δράση της Λαϊκής Επιτροπής. Να γνωρίζει κάθε κάτοικος του Ε' Διαμερίσματος (και όχι μόνο) που μπορεί να απευθυνθεί σε περίπτωση κατάσχεσης. 

Την επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Προγραμματίστηκε κεντρική κινητοποίηση (σε συνεργασία με τις λοιπές Λαϊκές Επιτροπές ανατολικής Θεσσαλονίκης) στην έδρα της ΕΥΑΘ (Εγνατία 127, στο σιντριβάνι) την Πέμπτη 4 Ιούλη, στις 19:30. Θα ακολουθήσει άρθρο για το συγκεκριμένο θέμα προσεχώς.

Το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης. Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να επιβάλλει από την επόμενη χρονιά το συγκεκριμένο σύστημα που στην ουσία θα αναγκάζει τον εκάστοτε οδηγό να πληρώνει σημαντικά ποσά για να παρκάρει το όχημά του. Υποτίθεται πως αυτό το μέτρο θα αφορά μόνο συγκεκριμένους δρόμους (Μαρτίου, Μπότσαρη και Εγνατία όσο αφορά την περιοχή μας), αλλά το ενδεχόμενο να επεκταθεί είναι πιθανό. Περισσότερα για το θέμα μέσα στο επόμενο διάστημα.

Το θέμα της έμμεσης παρέμβασης ιδιωτικών επιχειρήσεων στον τομέα της παιδείας. Τρανταχτό παράδειγμα η Coca-Cola Τρία Έψιλον με το πρόγραμμα «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ». Η εν λόγω επιχείρηση οργανώνει διαδικτυακές ψηφοφορίες, στις οποίες το σχολείο με τις περισσότερες ψήφους κερδίζει επιχορήγηση για επισκευές. Επιχειρήσεις που απολύουν εργαζομένους με την δικαιολογία ότι δεν μπορούν να τους πληρώσουν ή επιδιώκουν την μεταφορά τους σε Βουλγαρίες για την αύξηση κερδών, αποδεικνύονται τόσο μεγάλοι κουβαρντάδες που προσφέρουν τα χρήματά τους απλόχερα λόγω καλής καρδιάς; Θα πρέπει να μας προβληματίζει αυτό το γεγονός. Ίσως φαίνεται ελκυστικό σε κάποιους, με το σκεπτικό "καλύτερα απ' το τίποτα", αλλά αυτό βρίσκει τη Λαϊκή Επιτροπή αντίθετη. Το κράτος δε δικαιούται να αποποιηθεί την ευθύνη της χρηματοδότησης της παιδείας (τη στιγμή που ο λαός χρυσοπληρώνει και η φορολογία πάει σύννεφο). Οι ιδιώτες δε χρηματοδοτούν χωρίς λόγο: όποιος πληρώνει τα όργανα κανονίζει και το σκοπό...

Την οργάνωση γενικής συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, Τετάρτη 10 Ιούλη, σε χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα. Τα θέματα συζήτησης θα είναι κατά κύριο λόγο όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, τα οποία θα αναπτυχθούν και θα συζητηθούν εκτενώς με τη δική σας συμμετοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου