Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ

Σήμερα 4/4 πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση των εργαζομένων στα νοσοκομεία "Θεαγένειο" και "Ιπποκράτειο".

Καταγγέλλουν τη μη καταβολή των απλήρωτων εφημεριών, νυχτερινών και αργιών, τουλάχιστον από το Νοέμβρη του 2012 και στο «Ιπποκράτειο» και Απρίλη - Μάη του 2012, ενώ την ίδια ώρα οι ελλείψεις χτυπάνε «κόκκινο» σε προσωπικό και σε υλικά.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν:
«Από το "Θεαγένειο" λείπουν 200 εργαζόμενοι για να λειτουργεί κανονικά το νοσοκομείο. Τα ιατρεία του Προληπτικού Ελέγχου από 5 μέρες την εβδομάδα συρρικνώνονται σε 3 μέρες. Ο αξονικός τομογράφος παραμένει χαλασμένος δεν ξέρουμε για πόσο ακόμη. Το pet scan (για την πρόγνωση των μεταστάσεων του καρκίνου) που θα τοποθετούνταν στο νοσοκομείο γίνεται όνειρο απατηλό.

Φθηνά φάρμακα απαραίτητα για χημειοθεραπείες δεν βρίσκονται στην ελληνική αγορά, γιατί δεν συμφέρει στους φαρμακέμπορους να τα εισάγουν.
Ήδη έχουν χαθεί 28 κρεβάτια από το οργανόγραμμα του νοσοκομείου και όταν κλείνει ένα κρεβάτι από δημόσιο ανοίγει ένα στον ιδιωτικό τομέα.

Από τον προϋπολογισμό του 2013 που ήταν στο ύψος των 76 εκατ., τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν ξετιναχτεί, χρωστάνε 39 εκατ., άρα καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι η χρονιά δεν θα τελειώσει αίσια.
Παρόμοια μέτρα παίρνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, θέλουν φθηνούς εργαζόμενους-εξαθλιωμένους και τις υπηρεσίες του κράτους ανύπαρκτες και απαξιωμένες, γιατί έτσι θα βρει χώρο να δράσει το μεγάλο κεφάλαιο.

Από το "Ιπποκράτειο" μειώνονται 270 περίπου κρεβάτια, οι εργαζόμενοι δουλεύουν με ποσοστό κάτω από το όριο ασφαλείας με μεγάλες ελλείψεις σε όλους τους κλάδους (π.χ. οι τραυματιοφορείς από 110 έχουν μείνει 54 και οι βοηθοί θαλάμου από 80 έχουν μείνει 9 και όχι μόνο).
Το παιδοακτινολογικό εργαστήριο το μοναδικό στη Βόρεια Ελλάδα έχει πεπαλαιωμένα μηχανήματα, όπως και το ακτινολογικό εργαστήριο και ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου.
Ο μαστογράφος στο Δημόσιο Μαιευτήριο είναι χαλασμένος πάνω από 2 χρόνια.
Στα εργαστήρια δεν πραγματοποιούνται οι απαραίτητες εξετάσεις λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων.
Επίσης εδώ και πολλά χρόνια δε λειτουργεί το μηχάνημα της λιθοτριψίας.
Οι υγειονομικοί καταγγέλλουμε την πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης για την Υγεία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα.
Καμία συγχώνευση-κατάργηση κλινικής.
Όχι στην αξιολόγηση και τις απολύσεις.
Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των νοσοκομείων, του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων.
Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών.
Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου