Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την Παρασκευή 24/10/2014 πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση ενάντια στο λεγόμενο “επανέλεγχο” των συμβάσεων αορίστου χρόνου, από τους εργαζόμενους του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ο επανέλεγχος ανεστάλη με την κινητοποίηση. Από τη συζήτηση που έκαναν οι εργαζόμενοι του Δήμου με τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης επιβεβαιώθηκε ξεκάθαρα ότι η συγκεκριμένη διαδικασία θα οδηγήσει σε απολύσεις. 

Καταγγέλλουμε το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τη Διοίκηση, που για δεύτερη φορά αθετούν δηλώσεις τους και δηλώνουν ξεκάθαρα ότι θα εφαρμόσουν την αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης. 

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014, σε σύσκεψη Προισταμένων που οργάνωσε ο Σ.Ε.Δ.Θ., ο Δήμαρχος δήλωσε ότι θα περιμένει τουλάχιστον την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, πριν προχωρήσει η διαδικασία της “αξιολόγησης” και του “επανελέγχου” των Συμβάσεων. 

Την Τετάρτη 22-10-2014, η Διοίκηση του Δήμου, ήρθε σε “συμφωνία” με τους ελεγκτές, για να ξεκινήσει η διαδικασία του “επανελέγχου” που είχε ανασταλεί με κινητοποίηση των εργαζομένων. 

Την Παρασκευή, απείλησε τους εργαζομένους να σταματήσουν την κινητοποίηση, αλλιώς θα καλέσει τον Εισαγγελέα. 

Αμέσως μετά, δήλωσε στη δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης, ότι ενημέρωσε τον Εισαγγελέα και ότι την Τετάρτη οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης θα επανέλθουν  και θα συνεχίσουν να κάνουν τη “δουλειά” τους.... 

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ” ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ!!!

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Δ.Θ. αποφάσισε κινητοποίηση για την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014, στάση από τις 8:00 π.μ. ως τις 11:00 π.μ. και συγκέντρωση στο Δημαρχείο στις 8:00 π.μ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν  στην κινητοποίηση. 

Η τρομοκρατία της Κυβέρνησης και της Διοίκησης του Μπουτάρη να μην περάσει.
Όχι στις απολύσεις. Να σταματήσει ο λεγόμενος “επανέλεγχος” των συμβάσεων αορίστου χρόνου.
Να καταργηθεί ο Ν.4250/2014! Όχι στην “αξιολόγηση” εργαζομένων και Υπηρεσιών.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού! Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
Δήμοι με αποκλειστικά δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα. Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Να φύγουν οι ιδιωτικές εταιρείες από τις Υπηρεσίες του Δήμου!

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου