Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Ε.Δ.Υ.Ε.Θ. 11/10


ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΜΑΤΟΚΥΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ
ΣΕ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ • ΟΥΚΡΑΝΙΑ • ΣΥΡΙΑ • ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ! ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ!

Τα σύννεφα ενός γενικευμένου πολέμου πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο στην περιοχή μας. Τρία σχεδόν χρόνια οι ιμπεριαλιστές σπέρνουν το θάνατο και τον όλεθρο, την καταστροφή και την προσφυγιά στη Συρία! Εκατοντάδες χιλιάδες οι νεκροί, εκατομμύρια οι ξεριζωμένοι. Οι τρομοκράτες «τζιχαντιστές», όπως τους ονομάζουν τώρα, είναι οι δικοί τους άνθρωποι! Αυτοί τους στρατολογούν, αυτοί τους εξοπλίζουν και εκπαιδεύουν. Παλαιοτέρα τους ονόμασαν «Αλ Κάιντα», «Ταλιμπάν»... Είναι πολύ χρήσιμοι στους ιμπεριαλιστές, γιατί δημιουργούν πάντα τα προσχήματα για τις επεμβάσεις τους - στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία, στο Λίβανο, ξανά στο Ιράκ σήμερα. Παντού όπου υπάρχουν πετρέλαια. Ιμπεριαλισμός και τρομοκρατία παν πάντα μαζί ενάντια στους λαούς! «Νύχι - Κρέας»! 

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη - ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να εφοδιάσει με πυρομαχικά και όπλα τους Κούρδους στο Βόρειο Ιράκ, συμμετέχοντας έτσι στην αυτόκλητη «Συμμαχία των Προθύμων», υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, που στόχο έχει ξεκάθαρα την επιβολή των  ιμπεριαλιστικών σχεδίων για τον ενεργειακό και γεωστρατηγικό έλεγχο της περιοχής. Η απόφαση της κυβέρνησης έρχεται την ίδια στιγμή, που και η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε την ενεργό συμμετοχή της στην ίδια «συμμαχία», αυξάνοντας τους ανταγωνισμούς για το ποιος καλύτερα θα υπηρετήσει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τι μερτικό θα πάρει η αστική τάξη της κάθε χώρας από τη μοιρασιά της λείας. 

Η νέα κατάσταση, που διαμορφώνεται, κλιμακώνει τους τυχοδιωκτισμούς και τους κινδύνους για όλους τους λαούς της περιοχής, αυξάνει ραγδαία τα κύματα των προσφύγων προς όλες τις χώρες και ιδιαίτερα προς την Ελλάδα. Όλη αυτή η κινητικότητα της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ περί της αδιαπραγμάτευτης θέσης της Ελλάδας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, αποδεικνύουν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο πόσο επικίνδυνα είναι για το λαό μας, αλλά και για τους λαούς όλης της περιοχής, τα σχέδια της ελληνικής αστικής τάξης. 

Ο λαός μας, οι νέες και οι νέοι χρειάζεται να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια, για έξοδο τώρα από το ΝΑΤΟ και τους άλλους οργανισμούς που αιματοκυλούν τους λαούς για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Για να μην μετατραπούν και οι νέοι της πατρίδας μας σε κρέας για τα ιμπεριαλιστικά κανόνια. Χρειάζεται επαγρύπνηση, ένταση της πάλης του αντιιμπεριαλιστικού - αντιπολεμικού κινήματος. Χρειάζεται η συμμετοχή όλων μας. 

Απαιτείται συντονισμός της πάλης με το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα:
για την αποδέσμευση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς - ΝΑΤΟ και ΕΕ,
για το κλείσιμο όλων των βάσεων, στρατηγείων και πεδίων βολής,
για το κλείσιμο του ΝΑΤΟϊκού Στρατηγείου, που εδρεύει στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη,
για την άμεση επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτικών, που βρίσκονται σε στρατιωτικές και αστυνομικές αποστολές εκτός συνόρων.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 11/10/2014 – 11:00πμ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟΪΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ 3ο ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ (επί της λεωφόρου Στρατού, δίπλα στην ΕΤ3) ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΕΔΥΕΘ. 
Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Το Γραφείο Τύπου της ΕΔΥΕΘ
Θεσσαλονίκη, 6 Οκτώβρη 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου