Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ "ΔΙΑΚΟΝΙΑ" 14/10

Όπως είχε προγραμματιστεί, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των εργαζομένων του ξενοδοχείου "Διακονία" (ιδιοκτησίας "ιεράς" μητρόπολης Θεσσαλονίκης) την Τρίτη στις 16:00 μπροστά από τη Χ.Α.Ν.Θ. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε το Σωματείο Επισιτισμού-Τουρισμού (Σ.Ε.Τ.ΕΠ.Ε.) και μέλη Λαϊκών Επιτροπών.

Οι εργαζόμενοι του "Διακονία", αντιμετωπίζοντας μια χρόνια αντεργατική κατάσταση, αποφάσισαν να σφίξουν τη γροθιά τους και να αντιδράσουν.

Μετά από τις 3 απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα και στις οποίες είχαμε αναφερθεί και σε προηγούμενη ανάρτηση, σήμερα προστέθηκε μία ακόμα. Απολύσεις είχαν γίνει και σε παλιότερα έτη. Χρωστούνται δεδουλευμένα 2 έως 4 μηνών. Οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονταν με βάση την κλαδική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων, ούτε είχαν τα ανάλογα δικαιώματα που ορίζει η σύμβαση αυτή. Δέχονταν απειλές για απολύσεις, άμα δεν υπέγραφαν την εθνική συλλογική σύμβαση που ορίζει χαμηλότερους μισθούς ή ακόμα και τρομοκρατία για κλείσιμο του ξενοδοχείου αν δεν υπογράψουν και ξανάνοιγμά του με νέα μορφή και εργαζόμενους με χαμηλότερους μισθούς.

Οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν με πορεία προς την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης (στην οποία όπως αναφέραμε ανήκει το ξενοδοχείο), όμως βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια διμοιρία ΜΑΤ που μπλόκαρε την πρόσβαση προς το κτίριο της Μητρόπολης. Τα χριστιανικά ιδεώδη της διοίκησης της Μητρόπολης ξετυλίχθηκαν σε όλο τους το "μεγαλείο"...


Οι εργαζόμενοι του Διακονία θα συνεχίσουν την πάλη τους και εμείς θα σταθούμε δίπλα τους. Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους και να ανακληθούν οι απολύσεις.

Δείτε το παρακάτω βίντεο από την κινητοποίηση:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου