Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 16/6

Πέρασαν το ασφαλιστικό, πέρασαν τα νέα φορολογικά μέτρα, το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, τον «κόφτη», το ξεπούλημα των δανείων στα επενδυτικά αρπακτικά…και συνεχίζουν ακάθεκτοι.
Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!
Όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθούμε!

Εργαζόμενε, άνεργε, συνταξιούχε, αυτοαπασχολούμενε, φοιτητή…
Η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσε ρεσιτάλ εξυπηρέτησης των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, γαρνιρισμένο με μεγάλες ποσότητες εξαπάτησης και κοροϊδίας προς το λαό. Δεν είναι τυχαίο που κέρδισε συγχαρητήρια από το Σύλλογο Ελλήνων Βιομηχάνων ο οποίος δια στόματος Μυτιληναίου χαρακτήρισε την πολιτική της κυβέρνησης «ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί»! Να ποιοι ζητούσαν τα μέτρα, να ποιους υπηρετεί και αυτή η κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες. Απόδειξη αποτελεί και ο «αναπτυξιακός νόμος», βάση του οποίου προβλέπονται πλούσιες επιδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ σε μεγάλους επενδυτές, φοροαπαλλαγές και πλήθος άλλων προνομίων, ενώ θα ακολουθήσουν ανατροπές στα εργασιακά, γεύση των οποίων παίρνουν και οι Γάλλοι εργαζόμενοι, δείχνοντας σε κάθε δύσπιστο πως τέτοια μέτρα αποτελούν την πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης και δεν πρόκειται για ελληνική ιδιαιτερότητα.

Την «πιπίλα» της ανάπτυξης που θα έρθει την χρησιμοποίησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να μειώσουν τις αντιδράσεις μας απέναντι στα μέτρα, για να «χρυσώσουν το χάπι». Ακόμα και αν ερχόταν η περιβόητη ανάπτυξη, θα ήταν συνέχεια των μέτρων που βιώνουμε, τα οποία ήρθαν για να μείνουν. Θα ήταν ανάπτυξη για τους επιχειρηματικούς ομίλους που θα έβλεπαν τα κέρδη τους να αυξάνονται, ενώ από την άλλη ο λαός θα ξεροσταλιάζει με την απατηλή ελπίδα πως ίσως κάτι του χαριστεί.

Κανένα λαϊκό σπίτι, κανένα δάνειο εργαζόμενου, κανένα μαγαζί βιοπαλαιστή στο σφυρί και στα κοράκια!

Με τροπολογία-εξπρές που ψήφισε η κυβέρνηση την Πέμπτη 2 Ιούνη οι τράπεζες θα έχουν στο εξής τη δυνατότητα να μεταβιβάζουν τη διαχείριση του συνόλου των τραπεζικών δανείων, τόσο των «κόκκινων» όσο και των εξυπηρετούμενων, για την πρώτη κατοικία της λαϊκής οικογένειας στα κοράκια των χρηματαγορών, ανεξάρτητα από την αντικειμενική αξία του ακινήτου. Δεν γλιτώνουν ούτε τα δάνεια που είχε εγγυηθεί το δημόσιο για αποκατάσταση κατοικιών των σεισμόπληκτων και πυρόπληκτων. Επιπλέον, οι πλειστηριασμοί δεν αφορούν μόνο στεγαστικά δάνεια που δεν εξυπηρετούνται, αλλά και χρέη προς την εφορία ή τα ασφαλιστικά ταμεία.

Την ανησυχία της λαϊκής οικογένειας για τους πλειστηριασμούς θα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν κάθε λογής επιτήδειοι και απατεώνες ζητώντας χρηματικά ανταλλάγματα, υποσχόμενοι τη διευθέτηση του ζητήματος δια της νομικής οδού ή ακόμα και δήθεν «συλλογικότητες» που με τη λογική της ανάθεσης και με μεγάλα λόγια θα σπεύσουν να μας στείλουν στον καναπέ.

Μόνο ο λαός με την οργάνωσή του μπορεί να εμποδίσει τους πλειστηριασμούς. Μόνο ένα μαζικό λαϊκό κίνημα, το οποίο είναι πάντα σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση ΟΛΩΝ των λαϊκών προβλημάτων μπορεί να αποτελέσει φραγμό σε τέτοιου είδους εξελίξεις. Όσο δεν προβάλουμε μαζική αντίσταση σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο, τόσο τους δείχνουμε πως ο δρόμος είναι ανοιχτός για να συνεχίσουν την αντιλαϊκή τους επέλαση! 

Η ανασύνταξη του κινήματος είναι υπόθεση του σήμερα. Η Λαϊκή Επιτροπή του Ε’ Διαμερίσματος σε καλεί σε ανοιχτή συνέλευση, την Πέμπτη 16 Ιούνη, στις 7:30 μ.μ. στο πάρκο Μηνά Πατρικίου (πάρκο Κρήτης) για να συζητήσουμε για τις εξελίξεις, να κάνουμε απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας μας, να ενημερωθούμε για το τι έρχεται το επόμενο διάστημα, να ετοιμαστούμε μπροστά στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου