Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ 8/6

Για την κυβέρνηση, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, το κεφάλαιο και τα τσιράκια του, την εργοδοσία, την Ε.Ε., η υγεία μας είναι κόστος. Στόχος τους είναι η διαμόρφωση ακόμα πιο φτηνών εργαζομένων, για να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα και η ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Γι΄αυτό χρησιμοποιούν επιχειρήματα περί «νοικοκυρέματος», περιορισμού της «σπατάλης», της «ορθολογικής αξιοποίησης των πόρων», για τη μείωση του «μη μισθολογικού κόστους». Μόνιμη επωδός είναι οι «δημοσιονομικές αντοχές» και η τεράστια πολιτική απάτη ότι «οι σημερινές θυσίες είναι προσωρινές κι όταν έρθει η ανάπτυξη θα βελτιωθούν οι υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».

Μέσα στην καπιταλιστική οικονομική κρίση, όπως και στην καπιταλιστική ανάπτυξη, η Υγεία και το Φάρμακο αποτελούν προνομιακό πεδίο αύξησης κερδών για τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Τους δίνουν «ζεστό» χρήμα και νέα προνόμια. Παραχωρούν μονάδες πληρωμένες από το λαό σε Α.Ε. Τους ανοίγουν τις πόρτες για να σαρώσουν τον ευαίσθητο τομέα της ψυχικής υγείας. Τους στέλνουν σίγουρη πελατεία, αφού, λόγω των ελλείψεων στις δημόσιες μονάδες, αναγκάζονται να πληρώνουν - όσοι έχουν - τεράστια ποσά στους ιδιώτες επιχειρηματίες. Η μεγάλη πλειοψηφία ταλαιπωρείται στις μεγάλες λίστες αναμονής που ορισμένες φορές αποβαίνει σε βάρος όχι μόνο της υγείας, αλλά και της ζωής.

Πρώτα θύματα της κατάστασης είναι οι εργαζόμενοι στον κλάδο. Στις δικές τους πλάτες βαραίνει η υποστελέχωση, η υποχρηματοδότηση, η υποβάθμιση των υπηρεσιών, η επιβολή της εντατικοποίησης. Αυτοί βρίσκονται αντιμέτωποι με την απλήρωτη εργασία και το τρέξιμο για να καλυφθούν οι τρύπες με μπαλώματα.

Σ’ αυτήν την πολιτική οφείλεται η ανεργία, η ανατροπή του σταθερού χρόνου εργασίας, η επιδείνωση των συνθηκών δουλειάς, τα προβλήματα της κατοικίας, της διατροφής, η έλλειψη θέρμανσης, η τεράστια οικονομική αιμορραγία που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες, προκειμένου να έχουν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, η επιδείνωση των όρων και του επιπέδου παροχής των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας, η ίδια η πρόωρη φθορά, τελικά, της υγείας του λαού, η επιδείνωση συνολικά του βιοτικού επιπέδου.

Στηρίζουμε τους αγωνιστές υγειονομικούς, τα δίκαια αιτήματά τους & την απεργιακή τους κινητοποίηση: 

Τετάρτη 8 Ιούνη, 9:00 το πρωί, ΙΚΑ Αριστοτέλους


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου