Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 3/10

Ημέρα Διεθνούς Δράσης ενάντια στην ανεργία διοργανώνει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) την Παρασκευή 3 Οκτώβρη.

Στην πόλη μας η δράση αυτή θα εκφραστεί με παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ στη Δωδεκανήσου στις 11:00 από Λαϊκές Επιτροπές /Επιτροπές Ανέργων και Σωματεία.

Η επιλογή του χώρου του ΟΑΕΔ για κινητοποίηση δεν είναι τυχαία. Ο ΟΑΕΔ υποτίθεται πως σκοπό έχει τη φροντίδα για τους ανέργους, την προστασία τους. Άλλωστε αναφέρεται και στη διαδικτυακή σελίδα του ΟΑΕΔ όπου διαβάζουμε πως έναν από τους ρόλους του ΟΑΕΔ αποτελεί και "η ασφάλιση της ανεργίας και η κοινωνική προστασία της μητρότητας και της οικογένειας". Πιο κάτω διαβάζουμε: "Αποτελεί τη δημόσια αρχή και κεντρική δομή διαχείρισης των παθητικών πολιτικών που αφορούν σε μέτρα ασφάλισης της ανεργίας (βασικό επίδομα ανεργίας) και άλλων επιδομάτων και παροχών κοινωνικής προστασίας (μητρότητας, οικογενειακό, λειτουργία Βρεφονηπιακών Σταθμών ΟΑΕΔ)".

Δυστυχώς ο ΟΑΕΔ αντί για φορέας προστασίας των ανέργων έχει καταντήσει πάροχος χρηματικών ποσών σε επιχειρήσεις (βλέπε επιδοτούμενα προγράμματα εργασίας). Με άλλα λόγια εξασφαλιστής των κερδών των επιχειρήσεων.

Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ στη Δωδεκανήσου, διεκδικώντας:
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
Εξάλειψη των αιτιών που προκαλούν την ανεργία
Μέτρα για την προστασία των ανέργων για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία, και συγκεκριμένα:

Το χρονικό διάστημα της ανεργίας να μετράται ως συντάξιμος χρόνος.
Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Μείωση 30% στα τιμολόγια ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου με παράλληλη απαγόρευση διακοπής παροχής των παραπάνω σε περίπτωση που ο άνεργος αδυνατεί να ανταπεξέρθει.
Δωρεάν μεταφορά με τη συγκοινωνία.
Απαλλαγή από δημοτικά τέλη.
Επιδότηση ενοικίου στο 100% του ύψους του.
Απαγόρευση κατάσχεσης κατοικίας.
Αναστολή υποχρεώσεων για εξόφληση δανείων που έχει λάβει ο άνεργος.
Κάλυψη εξόδων σπουδών για φοιτητές των οποίων οι γονείς είναι άνεργοι, όπως επίσης και δωρεάν πακέτο σχολικών ειδών για μαθητές με άνεργους γονείς.
Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για κάθε άνεργο χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου