Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 5/11

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 
ΠΕΜΠΤΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Οι οικογένειές μας δεν αντέχουν να σηκώνουν το δυσβάστακτο κόστος σπουδών. Για αυτό έχουμε κάθε λόγο να παλέψουμε ενάντια στην επίθεση που εξαπολύουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η Ε.Ε. σε μας και τους γονείς μας. Δεν έφταναν ως τώρα όλα αυτά τα μέτρα που πέρασαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και μείωσαν το εισόδημα των γονιών μας κατά 40%. Έχουμε τώρα νέο χτύπημα στη λαϊκή οικογένεια μέσω του 3ου μνημονίου, με αποτέλεσμα περισσότεροι συνάδελφοί μας να αναγκάζονται να δουλεύουν από το 1ο έτος ή ακόμα και να εγκαταλείπουν τις σπουδές τους.

Με το ξεκίνημα του Νοέμβρη, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με νέα μείωση 20% στη χρηματοδότηση για την Παιδεία.

Αυτό σημαίνει: 
~ Θα βάζουμε ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη! Πληρώνουμε ήδη πολλά για σίτιση, στέγαση, μετακίνηση, συγγράμματα... σε λίγο θα πληρώνουμε και για να κάτσουμε. 
~ Ακόμη μεγαλύτερες ελλείψεις σε καθηγητές και υποδομές! Ήδη σε πολλές σχολές εργαστήρια δεν γίνονται λόγω ελλείψεων σε καθηγητές, φοιτητές δεν χωράνε σε αίθουσες. Έχουμε μέχρι και την παγκόσμια πρωτοτυπία εργαστήρια να γίνονται θεωρητικά σε μαυροπίνακα!

Θέλουμε να σπουδάζουμε ολοκληρωμένα.

Γι' αυτό έχουμε κάθε λόγο να παλέψουμε ενάντια στην υποβάθμιση των σπουδών μας, που μετατρέπει τα Πανεπιστήμιά μας σε επιχειρήσεις και την ολοκληρωμένη επιστημονική μόρφωση σε κατάρτιση και εφήμερη γνώση. Τα προγράμματα σπουδών διαμορφώνονται με βάση τις ανάγκες των επιχειρήσεων. Η έρευνα αντί να γίνεται με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, παραδίδεται στα μονοπώλια.

Θέλουμε να δουλέψουμε με δικαιώματα στο αντικείμενο που σπουδάσαμε.

Γι' αυτό έχουμε κάθε λόγο να παλέψουμε ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα που ετοιμάζουν για τους απόφοιτους. Οι περισσότεροι απόφοιτοι δεν δουλεύουν στο αντικείμενο που σπούδασαν, η ανεργία χτυπάει "κόκκινο" στους νέους μέχρι 25. Ενώ με το 3o μνημόνιο εξαπολύεται λυσσαλέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, με αποτέλεσμα οι νέοι απόφοιτοι να μην έχουμε πρόσβαση στην Υγεία, να δουλεύουμε χωρίς άδειες και άλλα δικαιώματα.

Κυβέρνηση - ΕΕ παίρνουν τα μέτρα τους. Οι φοιτητές να πάρουμε τα δικά μας. 
Πέμπτη 5 Νοέμβρη, στις 12:00 το μεσημέρι, στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου