Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 2/11

Μαθητικές πορείες και καταλήψεις οργανώνονται τη Δευτέρα 2 Νοέμβρη σε όλη την Ελλάδα, με τους μαθητές να καλούν σε γενικό ξεσηκωμό διεκδικώντας να εξασφαλιστεί άμεση χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν τα σχολεία τους.

Να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε καθηγητές, να δοθούν λεφτά για αναλώσιμα, υποδομές και ό,τι άλλο χρειάζεται για να λειτουργήσουν τα σχολεία. Να δοθούν όλα τα βιβλία που λείπουν. Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών για τη μόρφωση. Να δοθεί δωρεάν το βιβλίο των Αγγλικών. Να μη στοιβάζονται στις τάξεις, να μην καταργηθούν - συγχωνευτούν σχολεία και τμήματα. Κάθε τμήμα να έχει 20 μαθητές. Δωρεάν και ασφαλή μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της μέρας και ένα γεύμα για όλους τους μαθητές.

Στη Θεσσαλονίκη το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 12:00 στο άγαλμα Βενιζέλου. Μαζί με τους μαθητές θα βρίσκονται καθηγητές και γονείς. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας (από τις 11.00 έως τις 14.00) και καλεί σε μαζική συμμετοχή όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας για την επιτυχία της κινητοποίησης των μαθητών. Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να είναι «δίπλα στους μαθητές, στα παιδιά μας, δίπλα στις αγωνίες και τις διεκδικήσεις τους και όχι απέναντί τους!» απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «ο αγώνας μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών είναι δίκαιος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου