Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 12/11

Μεγάλη σε όγκο και παλμό ήταν η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη. Στο χώρο της συγκέντρωσης, στο Άγαλμα Βενιζέλου, έφτασαν συγκροτημένα οι προσυγκεντρώσεις των ταξικών σωματείων που είχαν οριστεί στο κέντρο της πόλης (Εμπόριο, Επισιτισμός - Τουρισμός) και η προσυγκέντρωση της ΠΑΣΕΒΕ.

Στη συγκέντρωση, μίλησαν οι Γρηγόρης Λιβιεράτος (εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα στα 5μηνα στους ΟΤΑ), ο Χρήστος Τοπάζος (γενικός οργανωτικός γραμματέας της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας), ο Ζήσης Μαλαχιάς (πρόεδρος του Συνδικάτου Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας) και ο Γιώργος Ρίσκος (από την ΠΑΣΥ Θεσσαλονίκης). Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Η πορεία διέσχισε την Εγνατίας, την Αγίας Σοφίας, την Παύλου Μελά, την Τσιμισκή και την Νίκης και κατέληξε στην πύλη του λιμανιού, με τους απεργούς να εκφράζουν την εναντίωσή τους στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς και ο Ο.Λ.Θ. βρίσκεται στη σχετική διαδικασία. Μπροστά στην πύλη του λιμανιού ο Κώστας Ηλιού, από την Πανελλαδική Γραμματεία Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας του ΠΑΜΕ, κάλεσε σε κλιμάκωση του αγώνα με το ΠΑΜΕ, τα ταξικά σωματεία και τις δυνάμεις της Λαϊκής Συμμαχίας, να μη δείξουν καμία ανοχή, καμία αναμονή στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οργανώνοντας αποφασιστικά την πάλη τους στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, παντού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου