Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 30/11

~ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ~

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 5ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ, ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 7:00 μ.μ. ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ: ΜΥΚΗΝΩΝ 17 (ΜΠΟΤΣΑΡΗ-ΔΕΛΦΩΝ), ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

Θα μιλήσουν: Γιώργος Τσαμπούκης (εκτελεστική γραμματεία Π.Α.ΜΕ. Θεσ/νίκης), Άκης Οργαντζής (συντονιστική επιτροπή αγώνα συνταξιουχικών σωματείων), Ράνια Καπετανγιώργη (πρόεδρος Συλλόγου Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσ/νίκης, γραμματεία Θεσ/νίκης της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε.)

Εργαζόμενε, άνεργε, αυτοαπασχολούμενε, συνταξιούχε, φοιτητή,
Η κυβέρνηση σχεδιάζει σαρωτικά μέτρα για την Κοινωνική Ασφάλιση που μας αφορούν όλους. Τα μέτρα αυτά δεν είναι προσωρινά, έρχονται για να μείνουν. Σκοπός τους δεν είναι η «βιωσιμότητα» του ασφαλιστικού συστήματος όπως λέγεται, αλλά η απαλλαγή των μεγαλοεργοδοτών και του κράτους από τις υποχρεώσεις τους προς την Κοινωνική Ασφάλιση, έτσι ώστε:
Να μειωθεί το κόστος για τους επιχειρηματικούς ομίλους και να εξασφαλιστεί το κέρδος και η ανταγωνιστικότητά τους.
 Να γλιτώνει το κράτος κονδύλια που θα μπορεί πλέον να διοχετεύει σε μεγάλες επιχειρήσεις ως επιδότηση ή να προβαίνει σε φοροαπαλλαγές τους, ώστε να «τονώσει την οικονομία».

Τα παραπάνω καμουφλάρονται με τον μανδύα της «κοινωνικής δικαιοσύνης», προσπαθώντας να μας πείσουν ότι αιτία για τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό αποτελεί δήθεν το γεγονός ότι κάποιοι έβγαιναν στη σύνταξη πριν τα 62 τους χρόνια, άσχετα αν το επέτρεπε η τότε νομοθεσία, ή ότι κάποιοι παίρνουν μεγάλη σύνταξη που τάχα προκαλεί βάρος στο σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, άσχετα αν είχαν πληρώσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές όπως προβλεπόταν. Προσπαθούν να μας κάνουν να κατηγορήσουμε το διπλανό μας!

Πέρα από τα παραπάνω, υπάρχουν και άλλα μέτωπα: αυτό των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, με την κυβέρνηση να μεριμνά για να μην πληγούν τα συμφέροντα των τραπεζών και λύνει τα χέρια τους, ώστε να μπορέσουν ποικιλοτρόπως να εισπράξουν τα χρέη των «κόκκινων δανείων». Μέτωπο στις μαζικές διακοπές ρεύματος στις οποίες προβαίνει η ΔΕΗ για ανεξόφλητους λογαριασμούς, δηλώνοντας πρόσφατα ότι μόνο για το τρέχον διάστημα θα πραγματοποιηθούν 100.000 διακοπές, ενώ παράλληλα απειλεί ότι θα αυξήσει τα τιμολόγια εξαιτίας όσων δεν πληρώνουν, προσπαθώντας να μας κάνει να κατηγορήσουμε το διπλανό μας για τις αυξήσεις αυτές. Δεν λένε όμως ότι η αδυναμία πληρωμής οφείλεται ακριβώς στην αύξηση των τιμολογίων τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με τη μείωση του λαϊκού εισοδήματος. Και τα προβλήματα τελειωμό δεν έχουν…

Η οργάνωσή μας και η αντεπίθεση αποτελούν μονόδρομο. Απαντάμε με μαζικό κίνημα. Η πανελλαδική απεργία της 12ης Νοέμβρη έδειξε πως υπάρχει διάθεση αμφισβήτησης, διεκδίκησης και αγώνα. Να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας: ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ. Όσο εντείνεται η επίθεση ενάντιά μας, τόσο πιο μαζική και δυναμική πρέπει να γίνεται η απάντησή μας. Καμία υποχώρηση. Ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο. Αλληλεγγύη στο διπλανό μας, σε κάθε λαϊκό άνθρωπο, για κάθε λαϊκό πρόβλημα.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ε’ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ:
ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 7:00 μ.μ. ΜΥΚΗΝΩΝ 17.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου