Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ "ΔΙΑΚΟΝΙΑ": ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ – ΔΕ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ

Σαν συνέχεια των πιέσεων και των απειλών που δεχόμασταν οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο της Ι. Μ. Θεσσαλονίκης, Διακονία, την Τρίτη 30/6/2015 γίναμε αποδέκτες των απολύσεών μας από το ξενοδοχείο.

Εδώ και δύο χρόνια δεχόμαστε πιέσεις προκειμένου να δεχτούμε τις αλλαγές στις συμβάσεις εργασίας και στην ουσία να υπογράψουμε τις μειώσεις στους μισθούς μας. Εφόσον δεν το δεχτήκαμε, η Διοίκηση προσπάθησε παράνομα να επιβάλει την εκ περιτροπής εργασία και όταν είδαν πως ούτε αυτό περνάει σε μας τους εργαζόμενους, κατέληξαν στο κλείσιμο του τμήματος της καθαριότητας και στην απόλυση των καμαριέρων στα τέλη 2014. Στο μεταξύ και σαν μέσο πίεσης σταμάτησαν να μας πληρώνουν μισθούς από το Φεβρουάριο του 2015, ενώ δεν κατέθεταν ούτε παλιότερα δεδουλευμένα που είχαν αναγνωρίσει.

Όπως κυνικά ομολόγησαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, στο οποίο ανήκει το ξενοδοχείο, και εκπρόσωποι της Διοίκησης ήταν αναμενόμενο για αυτούς να κλείσουν μια επιχείρηση, η οποία δεν τους έφερνε τα επιθυμητά και αναμενόμενα για αυτούς κέρδη. Ακόμα όπως συμπεράναμε από τα λεγόμενά τους στη συνάντηση που είχαμε, ετοιμάζεται από καιρό η μεταβίβαση σε άλλον επιχειρηματία ή η αλλαγή χρήσης της επιχείρησης Από την Ι. Μ. Θεσσαλονίκης, η οποία βέβαια δεν μπορεί να γίνει με «ακριβούς» εργαζόμενους. Και μας θεωρούν «ακριβούς», διότι δεν δεχτήκαμε να δουλέψουμε με ψίχουλα.

Ο κ. Άνθιμος, ο οποίος προΐσταται του ιδρύματος και του ξενοδοχείου, την ίδια στιγμή που αποφάσισε να μας πετάξει στο δρόμο, την ίδια στιγμή έπαιρνε θέση στην κατά τα άλλα «Θεία Λειτουργία» για το εκβιαστικό και τρομοκρατικό δημοψήφισμα που μας καλούσαν οι σημερινοί κυβερνώντες.

Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε όσα δικαιούμαστε, γι’ αυτό διεκδικούμε:
+ Να παρθούν πίσω τώρα όλες οι απολύσεις, παλιότερες και πρόσφατες.
+ Να δοθούν όλοι οι οφειλόμενοι μισθοί μας και όλα όσα μας χρωστάνε.
+ Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους μας με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας έχοντας στο πλευρό μας  τις ταξικές δυνάμεις του κλάδου, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών-Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ), την Προοδευτική Κίνηση Ξενοδοχοϋπαλλήλων και το ΠΑΜΕ.

Επιτροπή Εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Διακονία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου