Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Στα 12 - 13 δισ. ευρώ φτάνει ο λογαριασμός των προτάσεων της κυβέρνησης για το τριετές μνημόνιο μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), με επιβεβαίωση από εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ (Νίκος Φίλης) πως θα έχει "δύσκολα μέτρα", όπως μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Η πρόταση - μνημόνιο που κατέθεσε η κυβέρνηση έφτασε Πέμπτη βράδυ στον Γ. Ντάισελμπλουμ, τον επικεφαλής του Eurogroup, έτσι ώστε να τη στείλει για αξιολόγηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αν αξιολογηθεί θετικά τότε η πρόταση - μνημόνιο θα συζητηθεί στο Eurogroup του Σαββάτου για να γίνει αποδεκτή.

Η πρόταση-μνημόνιο στάλθηκε επίσης και στην ελληνική Βουλή για να συζητηθεί την Παρασκευή στις 6:30μμ. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με όσα γράφονται, δεν πήγε στη Βουλή ένα κείμενο προτάσεων, αλλά μόνο ένα άρθρο το οποίο θα αναφέρει ότι εξουσιοδοτούνται τα πρόσωπα να καταθέσουν πρόταση. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση δεν κατάθεσε κάποιο νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή, αλλά επιλέγει μια διαδικασία ενημέρωσης του κοινοβουλίου χωρίς να απαιτείται κάποιου είδους ψηφοφορία επί των αντιλαϊκών μέτρων που πρότεινε η κυβέρνηση στους δανειστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου