Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

ΟΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ!

Του Προκόπη Κωφού

Μπορούσαν οι προηγούμενοι μνημονιακοί να περάσουν το τρίτο μνημόνιο; Όχι βέβαια! Ποιοι το περνούν τώρα; Οι πρώην αντιμνημονιακοί με τη θεαματική (251 ψήφοι στη Βουλή) στήριξη των μνημονιακών! 

Όλη η προηγούμενη δυσαρέσκεια εναντίον των μνημονίων που ανέδειξε την «αριστερά» στην κυβέρνηση διοχετεύτηκε μέσω του ΣΥΡΙΖΑ στην προώθηση του τρίτου μνημονίου! 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτός και μόνο αυτός και κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να προσφέρει αυτή τη μοναδική υπηρεσία στο σύστημα, το τρίτο μνημόνιο! Δεν έχουν κανένα λόγο να τον ρίξουν από την κυβέρνηση, η «κυβερνώσα αριστερά» αποδείχτηκε ως ένα όχι απλά χρήσιμο, αλλά ένα απαραίτητο εργαλείο για την προώθηση των μνημονιακών πολιτικών, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι πολιτικές που υπηρετούν την ανάπτυξη των μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρήσεων και των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων σε βάρος των εργαζομένων και των μικρομεσαίων. 

Οι πολιτικές εξελίξεις που θα ακολουθήσουν θα εξαρτηθούν από την κατάσταση που θα διαμορφωθεί στην μετά το τρίτο μνημόνιο εποχή και όχι από την προσπάθεια να ανατραπεί δήθεν μια κυβέρνηση που τους εξυπηρέτησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου