Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 7/7

Σε συγκέντρωση αύριο Τρίτη 7 Ιούλη, στις 10.30 το πρωί, στο Άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία στα γραφεία του ΣΕΒΕ (Λαδάδικα-Πλ. Μωριχόβου) καλεί η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης, ενάντια στην τρομοκρατία κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων.

Το ΠΑΜΕ ζητά «να διασφαλιστεί εδώ και τώρα η πληρωμή στην ολότητά τους των μισθών των εργαζομένων, του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους, των συντάξεων. Καμία απόλυση, ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους, ούτε εκ περιτροπής εργασία, με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών».

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρει:

«Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την προσπάθεια επιχειρηματικών ομίλων να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να αξιοποιήσουν το κλίμα φόβου που διαμορφώνεται με ευθύνη της κυβέρνησης μετά το κλείσιμο των τραπεζών, για να εντείνουν την επίθεση στους εργαζόμενους και να προωθήσουν τους αντεργατικούς τους σχεδιασμούς.

Κάθε ώρα που περνάει πληθαίνουν οι καταγγελίες για επιχειρήσεις, σε όλους τους κλάδους, που ανακοινώνουν ότι δεν θα πληρώσουν τους εργαζόμενούς τους. Ανακοινώνουν διαθεσιμότητες, ακόμη και απολύσεις εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους να απαντήσουν οργανωμένα, μαζικά και μαχητικά στη νέα αυτή επίθεση των εργοδοτών. Να μην υποκύψουν, να μη δεχτούν την απλήρωτη δουλειά και τις διαθεσιμότητες. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος

Δεν θα πληρώσουμε εμείς τις συνέπειες της κρίσης. Καλούμε τα σωματεία να βρίσκονται συνεχώς κοντά στους εργαζόμενους, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Κανένας εργάτης μόνος του. 

Με ταξική, αγωνιστική απάντηση, να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα σπασμένα των διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ. 

Απαιτούμε:
  • Να διασφαλιστεί η πληρωμή στην ολότητά τους των μισθών των εργαζομένων, του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους, των συντάξεων. Εδώ και τώρα!
  • Καμία απόλυση ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου