Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 73 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ TO ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΕ ΧΙΡΟΣΙΜΑ-ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ 9/8



ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΣΤΙΣ 7:00 μ.μ. ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Τιμούμε τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος 
στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι 

Εβδομήντα τρία χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ κατά του λαού της Ιαπωνίας, όταν το πυρηνικό μανιτάρι στις 6 και 9 Αυγούστου του 1945 εξαφάνισε από προσώπου Γης χιλιάδες ανθρώπους στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Πραγματικός στόχος οι λαοί, η ΕΣΣΔ, το ανερχόμενο επαναστατικό και εργατικό κίνημα. Ακόμα και σήμερα η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα προσπαθεί να συγκαλύψει τους πραγματικούς στόχους χρησιμοποιώντας το ψέμα της "στρατιωτικής αναγκαιότητας" των πληγμάτων, ενώ είναι σε όλους γνωστό ότι ο Β΄ Παγκόσμιος ιμπεριαλιστικός Πόλεμος είχε ουσιαστικά τελειώσει!

Σήμερα, 73 χρόνια μετά, διανύουμε μια περίοδο εξαιρετικά επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό, για όλους τους λαούς του κόσμου. Οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και αντιθέσεις σε όλο τον πλανήτη, σε Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Ανατολική Μεσόγειο, Ουκρανία, Βαλκάνια, Περσικό Κόλπο. Προωθούνται στρατιωτικοπολιτικοί σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστικών κέντρων για τον έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και ενεργειακών πόρων. Το ενδεχόμενο του "πρώτου πυρηνικού πλήγματος" απειλεί θανάσιμα τους λαούς, το επιβεβαίωσε το ΝΑΤΟ στη Σύνοδό του στη Βαρσοβία το 2016. Οι αποφάσεις της φετινής Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, που "κουμπώνουν" με την παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ (ενίσχυση της PESCO, δημιουργία της "Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Επεμβάσεων", ενίσχυση της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ, των μονάδων μάχης της ΕΕ) επιταχύνουν την υλοποίηση των δολοφονικών τους σχεδιασμών με την ενίσχυση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων από τη Βαλτική μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα στο πλαίσιο του επικίνδυνου ανταγωνισμού με τη Ρωσία και της περικύκλωσής της.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι τεράστιες. Στο εσωτερικό της χώρας εντείνει την αντιλαϊκή πολιτική της, ενώ παράλληλα βαθαίνει παραπέρα την εμπλοκή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, αναλαμβάνει επιθετικές πρωτοβουλίες παίζοντας το ρόλο του σημαιοφόρου για τα συμφέροντα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή των Δ. Βαλκανίων και της Ν/Α Μεσογείου, βάζοντας το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες. Στο όνομα της "σταθερότητας", η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα υιοθετούν και στηρίζουν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή.

Την ίδια στιγμή, σε περίοδο ανέχειας για το λαό μας, η κυβέρνηση δαπανά τεράστια ποσά για στρατιωτικές δαπάνες στο πλαίσιο των ΝΑΤΟικών επιθετικών σχεδιασμών, μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα απέραντο ορμητήριο αναβαθμίζοντας το ήδη υπάρχον δίκτυο ευρωατλαντικών βάσεων και στρατηγείων, δημιουργώντας και νέες. Συνεχίζει να αναβαθμίζει την επικίνδυνη στρατιωτικοπολιτική συνεργασία με το Ισραήλ, την ίδια ώρα που το κράτος-δολοφόνος σφαγιάζει καθημερινά τον παλαιστινιακό λαό.

Την ίδια στιγμή που διαθέτει τεράστια ποσά για τις ΝΑΤΟικές δαπάνες στερεί από το λαό μας βασικά μέσα και έργα αντιπυρικής, αντισεισμικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης. Στις συνθήκες της ιμπεριαλιστικής "ειρήνης" ο λαός θρήνησε εκατόμβη νεκρών στην πρόσφατη φωτιά της Αττικής, όπως θρήνησε και πέρσι δεκάδες νεκρούς στις πλημμύρες της Μάνδρας. Η ζωή των απλών ανθρώπων δεν αξίζει τίποτε μπροστά στα κέρδη της ολιγαρχίας του πλούτου, μπροστά στα σχέδια της "γεωστρατηγικής" αναβάθμισης της χώρας, για το συμφέρον πάντα της αστικής τάξης της χώρας.

Τα όμορφα παραμύθια της κυβέρνησης για δήθεν έξοδο από τα μνημόνια, όμορφα καίγονται στις φλόγες της απάνθρωπης πολιτικής της, μαζί με τις ζωές δεκάδων ανθρώπων.

Παλεύουμε και απαιτούμε:

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία.
Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.
Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
Όχι στη μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας.
Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
Άμεσα μέτρα και μέσα για την αντιπυρική, αντισεισμική και αντιπλημμυρική θωράκιση του λαού και της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου