Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής Ε’ Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 10 Ιούλη στο πάρκο της Κρήτης. Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν το λαό και που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Η συνέλευση άνοιξε με εισήγηση στην οποία κεντρική θέση είχε το νέο πολυνομοσχέδιο και οι συνέπειές του. 

Το λόγο πήραν: εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΒΕ που μίλησε για τη σημερινή κατάσταση και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί επαγγελματοβιοτέχνες, εργαζόμενος του δήμου (μέλος του ΠΑΜΕ) ο οποίος μίλησε για τις εξελίξεις στο δήμο Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και εκπρόσωπος του σωματείου συνταξιούχων «Η Ενότητα».

Αναφέρθηκαν προβλήματα όπως η ελεγχόμενη στάθμευση που ο δήμος επιδιώκει να επιβάλλει απ’ την επόμενη χρονιά, οι κατασχέσεις κατοικιών (αναφέροντας και το παράδειγμα του ανέργου μεταλλεργάτη που γλίτωσε το σπίτι του με τη βοήθεια σωματείων και λοιπών φορέων), οι ιδιωτικοποιήσεις, οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, το επικείμενο κλείσιμο νοσοκομείων όπως το Αφροδισίων, η έμμεση παρέμβαση ιδιωτικών επιχειρήσεων στο χώρο της εκπαίδευσης όπως για παράδειγμα η coca cola και η γνωστή καμπάνια της για επιχορηγήσεις σε σχολεία κ.α.

Δυναμική παρέμβαση στη συζήτηση έκανε και εργαζόμενη ως φύλακας σε σχολείο (ειδικότητα που καταργείται με το πολυνομοσχέδιο) απαριθμώντας τους λόγους για τους οποίους η ειδικότητα του σχολικού φύλακα οφείλει να ΜΗΝ καταργηθεί, όπως για παράδειγμα η μείωση των κρουσμάτων ναρκωτικών σε σχολικούς χώρους από τότε που άρχισαν να υπάρχουν φύλακες.

Οι παρευρισκόμενοι κλήθηκαν να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 11 Ιούλη, στις 19:30, στο άγαλμα Βενιζέλου, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, όπως επίσης και στην απεργία της ερχόμενης Τρίτης, 16 Ιούλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου