Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ 21/7

Μετά την επιτυχημένη κινητοποίηση της Παρασκευής 19/7 στον ΟΑΣΘ και τη δέσμευσή του για το σβήσιμο προστίμων οι Επιτροπές Ανέργων θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή 21/7 μια ακόμα σημαντική κινητοποίηση που αφορά τον ΟΑΣΘ:

Το ραντεβού είναι στις 9:30 το πρωί στο τέρμα των λεωφορείων στο σιδηροδρομικό σταθμό. Θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο για Επανομή και θα μπλοκάρουμε τα ακυρωτικά μηχανήματα των εισιτηρίων ως μέσο πίεσης για τη διεκδίκηση δωρεάν μετακίνησης του κοινού προς την παραλία της Επανομής καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το δικαίωμα της πρόσβασης στην παραλία είναι αυτονόητο και θα πρέπει να είναι δωρεάν, ειδικά σήμερα που οι οικονομικές δυσκολίες έχουν αυξηθεί λόγω της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.

Οι διακοπές εκτός πόλης αποτελούν άπιαστο όνειρο για πολλούς, αλλά ακόμα και το να πάει μια 4μελής οικογένεια στην παραλία της Επανομής από τη Θεσσαλονίκη με το αστικό λεωφορείο μπορεί να αποτελεί εμπόδιο αν αναλογιστούμε ότι πήγαινε-έλα χρειάζονται 8 εισιτήρια (με πάσο για τα παιδιά, η τιμή βγαίνει γύρω στο 5ευρω). Αν μάλιστα πρόκειται για ανέργους, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο.

Κατά συνέπεια, ακόμα και μέσα στο καλοκαιρί η δράση οφείλει να συνεχίζεται και οφείλουμε να ενισχύσουμε όλοι με την παρουσία μας την κινητοποίηση.

Κυριακή 21 Ιουλίου, στις 9:30 το πρωί, στο τέρμα των λεωφορείων στον σιδηροδρομικό σταθμό, διεκδικούμε δωρεάν μετακίνηση των λεωφορείων του ΟΑΣΘ προς την Επανομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου