Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΝΕΡΟ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ, Η ΕΥΑΘ: ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΛΗ 2013, 7:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΣΤΗΝ ΕΥΑΘ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙΟΥ (ΕΓΝΑΤΙΑ)

Η κυβέρνηση ολοκληρώνει την ιδιωτικοποίηση της Εταιρίας Ύδρευσης - Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, παραδίνοντας το ζωτικό αγαθό του νερού σε εμπόρους-ιδιώτες, μετατρέποντας το νερό σε πανάκριβο και κακής ποιότητας εμπόρευμα.

ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ότι την ιδιωτικοποίηση επιβάλει η οικονομική κρίση και η ανάγκη κάλυψης των ελλειμμάτων για τα οποία δεν έχει καμιά ευθύνη ο λαός.

Αυτή ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε καιρούς ραγδαίας ανάπτυξης της οικονομίας με τη συμφωνία ή τη σιωπή όλων των πολιτικών δυνάμεων που συμφωνούν με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που θεωρούν όλα τα αγαθά εμπόρευμα για να βγουν κέρδη, για τα οποία πρέπει να πληρώνει όποιος θέλει να ζήσει.

Ακόμα και σήμερα, πριν την ολοκληρωτική ιδιωτικοποίησή της, η "κρατική" ΕΥΑΘ λειτουργεί σαν εμπορικό μαγαζί, "παίζεται" στο χρηματιστήριο, καταληστεύεται από ιδιώτες εργολάβους, κόβει το νερό καταδικάζοντας στη δίψα κάθε άνεργο, χαμηλόμισθο και χαμηλοσυνταξιούχο δεν έχει να πληρώσει τον λογαριασμό, γιατί δεν έχει να φάει αυτός και τα παιδιά του.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης πρέπει να εμποδιστεί, όχι μόνο από τους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ, αλλά από όλο το λαό της πόλης.

Οι προσπάθειες άλλων πολιτικών δυνάμεων (και της αντιπολίτευσης), δημάρχων της πόλης και διάφορων φορέων να σταματήσουν την ιδιωτικοποίηση που "τρέχει" τώρα και να την περάσουν με άλλο μανδύα (πχ πέρασμα της ιδιοκτησίας της Εταιρίας Ύδρευσης σε συνεταιρισμό των δήμων ή δημιουργία συνεταιρισμού καταναλωτών όπως η "κίνηση 136" κλπ) είναι παγίδες, πρέπει να απορριφθούν.

Ένας και μόνο μπορεί να εξασφαλίσει ποιοτικό και φθηνό νερό σε όποιον το έχει ανάγκη και όχι μόνο σε όποιον μπορεί να πληρώσει: Ένα κράτος στα χέρια του λαού.

Σήμερα, ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ να αντιδράς στην ιδιωτικοποίηση και να αναθέτεις την υπόθεση σε μια άλλη κυβέρνηση που υπόσχεται τα πάντα, ενώ είναι δεσμευμένη με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις δανειακές συμβάσεις της. Ανοίγει ο δρόμος για νέες διαψεύσεις και απογοητεύσεις. 

Σήμερα ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ να ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες, οι νέοι, μέσα από τους οργανωμένους φορείς τους, τα σωματεία τους, τους λαϊκούς φορείς, τις λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές της πόλης, να γίνουν ένα ενιαίο ποτάμι που θα υψώσει τείχος απόκρουσης της ιδιωτικοποίησης του νερού (με οποιαδήποτε μορφή), θα βάλει πλώρη για να περάσει το νερό και όλα τα ζωτικά αγαθά, στην ιδιοκτησία όλου του λαού, σε ένα κράτος που θα είναι του λαού και όχι επιτελείο των ιδιωτικών μονοπωλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου