Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Α.ΜΕ. ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Η δικομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Τρόικα με τις χιλιάδες διαθεσιμότητες - απολύσεις στο δημόσιο και την προωθούμενη απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα χτίζουν την βαρβαρότητα της καπιταλιστικής ανάπτυξης του κεφαλαίου. Προχωρούν πιο αποφασιστικά και τσακίζουν ότι εργατικό-λαϊκό δικαίωμα έχει απομείνει, μεταφέροντας τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του λαού. 

Υπουργεία και φορείς του δημοσίου παρέδωσαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τις λίστες με τους 9.820 εργαζομένους, που θα μπουν σε διαθεσιμότητα μέχρι τις 19 Σεπτέμβρη, για να φτάσουν τις 15.000 απολύσεις στο δημόσιο μέχρι το 2014. 

Tα προσχήματα που χρησιμοποιούν περί "εξυγίανσης του κρατικού μηχανισμού" και "εξασφάλισης της κρατικής χρηματοδότησης" αποτελούν φτηνές δικαιολογίες. Όλα τα μέτρα που παίρνονται εντάσσονται στη στρατηγική της κυβέρνησης και της ΕΕ για την εξασφάλιση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, με στρατιές ανέργων, εργαζόμενους με μισθούς πείνας και σε μόνιμη ανασφάλεια. 

Η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ πιστή στις τουφεκιές στον αέρα και τον ανοργάνωτο αγώνα, αντί να στηρίξει και να συντονίσει μια σειρά από ομοσπονδίες που ήδη βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, κήρυξε χωρίς καμιά προετοιμασία και ενημέρωση των εργαζομένων, παναττική στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως το τέλος του ωραρίου για την Πέμπτη 1 Αυγούστου και 24ωρη παναττική απεργία για την Παρασκευή 2 Αυγούστου. 

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο επισήμαναν την ανάγκη οργάνωσης και συντονισμού της δράσης των εργαζομένων που έχουν ήδη πάρει αποφάσεις για κινητοποιήσεις, αναδεικνύοντας τη θέση ότι οι αγώνες για να είναι αποτελεσματικοί πρέπει να είναι υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων. 

Οι ταξικές δυνάμεις θα αξιοποιήσουμε τη στάση εργασίας για περιοδείες στους χώρους δουλειάς, με αιχμή χώρους όπου δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για απεργία. Καλούμε τους συναδέλφους, να προχωρήσουν σε συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, να συζητήσουν για την οργάνωση του αγώνα ενάντια σε όλα τα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα, που τσακίζουν τη ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου