Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΟΙΜΩΔΩΝ 28/8

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα, έξω από το νοσοκομείο Λοιμωδών, ενάντια στο κλείσιμό του. Την κινητοποίηση οργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας και θα συμμετέχει και η Λαϊκή Επιτροπή Ε' Διαμερίσματος. Το ραντεβού δίνεται στις 19.00 στη συμβολή των οδών Λαμπράκη με Διαγόρα.

Το νοσοκομείο λοιμωδών λειτουργεί από το 1898 και παρέχει  υγιειονομική φροντίδα κυρίως για λοιμώδη νοσήματα καλύπτοντας όλη τη βόρεια Ελλάδα. Είναι το μοναδικό νοσοκομείο ειδικών παθήσεων και κανένα άλλο δε νοσηλεύει ασθενείς με λοιμώδη μεταδοτικά νοσήμετα όπως: ανεμοβλογία, ηπατίτιδα, μηνιγγίτιδα κ.α. 

Η επιστημονική γνώση και η εμπειρία που έχει αποκτηθεί όλα τα χρόνια, με τη διάλυση του νοσκομείου θα χαθεί, καθώς το προσωπικό θα διασκορπιστεί. 

Το Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης (Λομωδών) εφημερεύει 24 ώρες το 24ωρο και 365 ημέρες το χρόνο. 

Ενδεικτικά, κάθε χρόνο εξετάζονται στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου πάνω από 40.000 ασθενείς και νοσηλεύονται γύρω στους 3000 ασθενείς. 

Η "ανάπτυξη", που τάζουν ότι "θα μας σώσει", δεν περιλαμβάνει την υγειά μας. Ίσα - ίσα, προϋποθέτει ότι η αφαίμαξη μας με τα μέτρα, τους φόρους και τα χαράτσια θα συνεχίζεται. Προϋποθέτει ότι ο χώρος της υγείας θα είναι «ελεύθερος», ώστε να αλωνίσουν κι άλλο τα ιδιωτικά μονοπώλια, να βρουν πεδίο κερδοφορίας οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Οι Λαϊκές Επιτροπές, τα ταξικά σωματεία και φορείς σε όλη την Ελλάδα παλεύουν για την ενημέρωση, την οργάνωση και τον αγώνα του λαού για το δικαίωμά του στην υγεία από την πρώτη στιγμή. 

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ Ν.Ε.Π.Θ. – ΛΟΙΜΩΔΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου