Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία καταγγέλλει τον αντιδήμαρχο Παπά και την διοίκηση Μπουτάρη που επιχειρούν να βάλουν εμπόδια και να ποινικοποιήσουν την συνδικαλιστική δράση. 

Ο αντιδήμαρχος Παπάς με έγγραφό του ζητά στην ουσία να επιβληθούν κυρώσεις σε εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Δ.Θ. γιατί όπως λέει ¨χωρίς λόγο¨ βρισκόταν σε εργοτάξιο του δήμου. Μπροστά στην τρέλα του να καταγγείλει ο αντιδήμαρχος ζητά να επιβληθούν και πειθαρχικές κυρώσεις για τους ίδιους λόγους και σε συνάδερφο που εργάζονταν στο συγκεκριμένο εργοτάξιο. Εμείς δεν γνωρίζουμε τι ειπώθηκε στο συγκεκριμένο εργοτάξιο. Τα ίδια επανέλαβε και στο δημοτικό συμβούλιο. Αν ο αντιδήμαρχος αισθάνεται θιγμένος ας προσφύγει όπου νομίζει. Είναι απαράδεκτο όμως το γεγονός από την ¨δημοκρατική¨ διοίκηση Μπουτάρη να ζητά να απαγορευτεί η είσοδος σε χώρους δουλειάς σε μέλη των Δ.Σ. των σωματείων, να ζητά να μην μπορούν να πουν ελεύθερα την γνώμη τους οι εργαζόμενοι και να μην ασκούν κριτική στη διοίκηση του δήμου. 

Σε δείγματα της ¨δημοκρατικότητας¨ του συγκεκριμένου αντιδημάρχου έχουμε αναφερθεί κι άλλες φορές αφού συχνά εξαπολύει απειλές και ύβρεις σε εργαζόμενους και μέσα σε δημοτικά συμβούλια. Διώξεις και απειλές από τον συγκεκριμένο κύριο, έχουν υποστεί και μέλη της παράταξής μας. 

Ζητούμε από την διοίκηση Μπουτάρη να αποσύρει το συγκεκριμένο έγγραφο και να σταματήσει κάθε διαδικασία. 

Οι παρατάξεις ¨Μέτωπο Αλλαγής¨, ΑΚΕ (ΣΥΡΙΖΑ) και μία ανεξάρτητη, μέλος του Δ.Σ. (είχε εκλεγεί με το ΑΚΕ) αρνήθηκαν, με αστεία επιχειρήματα να βγεί ανακοίνωση από τον Σ.Ε.Δ.Θ. που να καταγγέλλει το γεγονός. Άλλο η γνώμη (είναι γνωστές οι απόψεις της ΔΑΣ για τους συγκεκριμένους συναδέλφους) που μπορεί να έχει ο καθένας για παρατάξεις και πρόσωπα και τον ρόλο που παίζουν ή τις σχέσεις που έχουν με την διοίκηση του δήμου ή ομάδα της διοίκησης Μπουτάρη και άλλο να αρνείσαι να καταγγέλλεις την παρεμπόδιση και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης που γίνεται με τον πιο επίσημο τρόπο. Κριτής της δράσης των παρατάξεων και των μελών τους είναι οι εργαζόμενοι του δήμου. 

Από ότι φαίνεται για ακόμη μια φορά ο εργοδοτικός συνδικαλισμός δεν έχει όρια.

Γραμματεία της ΔΑΣ
10/12/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου