Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 21/12

Εξόρμηση αλληλεγγύης θα πραγματοποιήσει η Λαϊκή Επιτροπή Ε' Διαμερίσματος τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, με σκοπό τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης που θα διανεμηθούν σε συνανθρώπους και συναγωνιστές, οι οποίοι βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση. Σημείο συνάντησης: πλησίον της συμβολής των οδών Δελφών και Μακεδονίας.

Μιλώντας για αλληλεγγύη, οφείλουμε να τη διαχωρίσουμε από την ελεημοσύνη, η οποία εν όψει της εορταστικής περιόδου κάνει την εμφάνισή της πιο έντονα:  

Ελεημοσύνη σημαίνει: 

Αυτοί που ευθύνονται για τη φτώχεια μας, να μας παριστάνουν τους ευεργέτες, δίνοντάς μας ένα πιάτο φαί.
Αυτοί που μας εξαθλίωσαν να οργανώνουν συσσίτια περιμένοντας να πούμε και ευχαριστώ.
Αυτοί που πλούτισαν απ’ τον ιδρώτα μας, να μας πετάνε μερικά ψίχουλα ίσα-ίσα για να επιβιώνουμε, ώστε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε γι’ αυτούς χωρίς να τους αμφισβητούμε.

* Συμπέρασμα: Η ελεημοσύνη συντηρεί την εξαθλίωση, την εξάρτηση και την αναμονή. Δεν είναι λύση στο πρόβλημά μας, αντίθετα, το διαιωνίζει: Δίνοντάς μας μερικά ψίχουλα, οι εκμεταλλευτές μας διατηρούν ένα προφίλ «φιλανθρωπίας» για να κερδίσουν την εύνοιά μας, ενώ παράλληλα εξακολουθούν να κυριαρχούν πάνω στις πλάτες μας από την εργασία μας!

Αλληλεγγύη σημαίνει:

Δεν περιμένουμε κανένα «μεγάλο» να μας σώσει, οργανωνόμαστε εμείς οι ίδιοι.
Συμπαραστεκόμαστε στο διπλανό μας, τον βοηθάμε στα σταθεί στα πόδια του για να μπορέσει να αγωνιστεί κι αυτός μαζί μας.
Οργανωνόμαστε για την αντιμετώπιση κάθε λαϊκού προβλήματος (κατασχέσεις, χρέη σε ΔΕΚΟ, κομμένο ρεύμα/νερό, πρόστιμα ΟΑΣΘ, απολύσεις, απλήρωτη δουλειά κλπ).
Στήνουμε δίκτυο ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων (τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, φροντιστηριακά μαθήματα σε μαθητές).
Παλεύουμε όλοι μαζί ενάντια στην αιτία που προκαλεί όλα τα παραπάνω προβλήματα, φτάνοντας ως την ριζική ανατροπή της.

* Συμπέρασμα: Η αλληλεγγύη είναι το σκαλοπάτι για να αντιμετωπίσουμε την εξαθλίωση, για να σταθούμε στα πόδια μας, ώστε να αγωνιστούμε ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων και στα προβλήματα που αυτή δημιουργεί, να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου