Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ

Η κατάσταση με τη σχολική στέγη στη Θεσσαλονίκη έχει γίνει πια επικίνδυνη για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, πριν από λίγες μέρες και κατά τη διάρκεια του μαθήματος έφυγε από τη θέση του και έπεσε μέσα στην τάξη ολόκληρο μεγάλο πλαίσιο παραθύρων αλουμινίου! Από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί παιδιών αφού η τάξη ήταν συγκεντρωμένη στο βάθος της αίθουσας, το μόνο σκιερό μέρος.

Το 12ο Δημ. Σχολείο Θεσσαλονίκης –με πάνω από 100 μαθητές- εδώ και πολλά χρόνια στεγάζεται και λειτουργεί προσωρινά(!) στις λυόμενες αίθουσες-παράγκες που βρίσκονται μπροστά ακριβώς από το υπερσύγχρονο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Δίπλα ακριβώς και πάλι σε λυόμενες αίθουσες στεγάζονται το 5ο Γυμνάσιο και το 5ο Λύκειο Θεσσαλονίκης.

Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης -μετά και το τελευταίο επικίνδυνο περιστατικό- διέταξε εσπευσμένα τη διακοπή λειτουργίας του κτηρίου του 12ου Δημ. Σχολείου και από Δευτέρα 25/5 τα μαθήματα του Σχολείου βρίσκονται στον αέρα.

Οι ευθύνες του κράτους και του Δήμου Θεσσαλονίκης για την απαράδεκτη κατάσταση του συγκεκριμένου σχολείου, αλλά και γενικότερα της σχολικής στέγης της Θεσσαλονίκης είναι τεράστιες αφού εδώ και χρόνια απουσιάζει εντελώς ακόμα και ένα στοιχειώδες πρόγραμμα αντιμετώπισης των τραγικών ελλείψεων σχολικών αιθουσών και ανέγερσης σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτηρίων.

Η επί χρόνια κρατική υποχρηματοδότηση ακόμα και των επειγουσών σχολικών αναγκών δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι ανάγκες των παιδιών μας για σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτήρια δεν μπορούν να περιμένουν!

Οι γονείς με τους συλλόγους τους, οι εκπαιδευτικοί με τα σωματεία τους, το λαϊκό κίνημα με τις οργανώσεις του να απαιτήσουν να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα του 12ου Δημ. Σχολείου και να διεκδικήσουν την οριστική επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης της Θεσσαλονίκης.

Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο και τη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης:
να δώσουν άμεσα λύση για την ομαλή λειτουργία του 12ου Δημοτικού Σχολείου μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς
μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβρη να εξασφαλίσουν τη λειτουργία του 12ου Δημοτικού Σχολείου σε κατάλληλο και ασφαλές διδακτήριο
  
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,  23-5-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου