Κυριακή, 3 Μαΐου 2015

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 4/5

Τα χρήματα των δήμων είναι του λαού.
Η κυβέρνηση τα αρπάζει. Η διοίκηση Μπουτάρη συνεργεί.

Η «αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να πληρώσει τους δανειστές -τους τοκογλύφους όπως τους αποκαλούσε προεκλογικά- με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου -που κάποτε κατήγγελλε- βάζει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, των περιφερειών και άλλων δημόσιων οργανισμών. Τζογάρουν με τα χρήματα του λαού, τα οδηγούν σε ρέπος του ελληνικού δημοσίου αντί σε παροχές και έργα για τον λαό. Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που επικυρώθηκε με νόμο, οι δημόσιοι οργανισμοί «υποχρεούνται να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα και να μεταφέρουν τα κεφάλαια προθεσμιακών τους καταθέσεων» σε λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδας. Από τη δέσμευση αυτή εξαιρούνται τα ποσά που απαιτούνται για την κάλυψη των οικονομικών υποχρεώσεών τους για το επόμενο 15ήμερο. (Μετά το 15ήμερο τι θα ακολουθήσει;) Την ίδια στιγμή προχωρά η «εθελοντική» δέσμευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων με αποφάσεις των διορισμένων διοικήσεών τους. 

Αυτές οι ενέργειες θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη περικοπή κοινωνικών δαπανών και την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης του λαού. Θα δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στις υπηρεσίες των δήμων και των άλλων οργανισμών, θα υπάρχει κίνδυνος για καθυστέρηση ή μη πληρωμή των εργαζομένων. Η κυβέρνηση αρπάζει χρήματα του λαού για να πληρώσει ένα χρέος που δεν δημιούργησε ο λαός αλλά οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες μαζί με τις κυβερνήσεις τους και την ΕΕ. 

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι η διαπραγμάτευση που γίνεται μεταξύ κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ είναι μακριά και καμιά σχέση δεν έχει με τα συμφέροντα του λαού μας. Ευθύνες γι’ αυτές τις εξελίξεις έχουν και οι διοικήσεις των δήμων ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ που όλα τα περασμένα χρόνια, όταν περικόπτονταν οι κρατικές επιχορηγήσεις στους δήμους πάνω από 60% και τσακίζονταν τα δικαιώματα του λαού, δήλωναν -και δηλώνουν- υπερήφανες που έβαλαν πλάτη για να περάσει η αντεργατική πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ. Τώρα δηλώνουν έτοιμες να εφαρμόσουν και αυτή την αντιλαϊκή επιλογή της κυβέρνησης. Από τις πρώτες και καλύτερες, η διοίκηση Μπουτάρη που, μετά τα γνωστά «όχι, αλλά ναι» και τα «λέω, ξελέω», φέρνει, τη Δευτέρα 04/05, στο δημοτικό συμβούλιο ως θέμα ημερήσιας διάταξης τη λήψη απόφασης για την κατάθεση των χρημάτων του δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδας. Για ακόμη μια φορά, η διοίκηση Μπουτάρη σπεύδει να εφαρμόσει αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές. 

Οι υπόλοιπες παρατάξεις του ΣΕΔΘ («Μέτωπο Αλλαγής», «Ανεξάρτητο», ΑΕΚ) απέρριψαν την πρόταση της ΔΑΣ για συμμετοχή του σωματείου στην κινητοποίηση ενάντια στην Π.Ν.Π. που οργάνωσαν συνδικάτα εργαζομένων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και άλλοι φορείς την Πέμπτη 23/04. Επιπλέον, δεν έχουν ακόμη βγάλει την ανακοίνωση του σωματείου που καταδικάζει την αρπαγή των χρημάτων και, φυσικά, δεν λένε κουβέντα για την απόφαση της διοίκησης Μπουτάρη.
Κάτω τα χέρια από τα χρήματα του λαού. Να αποσυρθεί η Π.Ν.Π. και ο νόμος που την επικύρωσε. Να μην προχωρήσει καμιά δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών δήμων, περιφερειών, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων και άλλων δημόσιων φορέων. Να επιστραφούν και όσα έχουν δεσμευτεί στο παρελθόν και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως τα 13 δις ευρώ που «χάθηκαν» από το «κούρεμα του» PSI. 

Η ΔΑΣ καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει η γραμματεία Θεσ/νίκης του ΠΑΜΕ την ώρα που θα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο στο δημαρχείο, τη Δευτέρα 4 Μάη στις 5μμ.

Γραμματεία της ΔΑΣ
03/05/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου