Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ !

Στα φύλλα των εφημερίδων, της προηγούμενης εβδομάδας, παρουσιαζόταν σαν «ευκαιρία για εργασία» η προκήρυξη μερικών εκατοντάδων θέσεων, που ανακοινώνουν αυτές τις μέρες μεγάλα πολυκαταστήματα, για να ανταποκριθούν στην αυξημένη κίνηση την περίοδο των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, μεγάλη αλυσίδα παιχνιδιών ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην πρόσληψη 1.300 πωλητών, για απασχόληση 4 ή 8 ωρών τη μέρα. Η απασχόληση θα διαρκέσει όσο και η κίνηση των Χριστουγέννων, που σημαίνει ότι αρχές Γενάρη ο εργαζόμενος θα είναι ξανά στην ανεργία. Ίδια προκήρυξη δημοσίευσε και μια εταιρεία πώλησης βιβλίων και προϊόντων τεχνολογίας, ενώ αυτές τις μέρες γίνεται κυριολεκτικά χαμός από εποχικές προσλήψεις του ενός μήνα σε όλα τα μεγάλα πολυκαταστήματα του εξωτερικού.

Αυτονόητα, η πρόσληψη θα γίνει με τους κατώτατους μισθούς πείνας (για τους νέους 511 ευρώ μεικτά) και ο χρόνος εργασίας θα είναι χωρίς όριο, όπως συνήθως γίνεται στις γιορτές. Για τον άνεργο, ιδιαίτερα τον νέο σε ηλικία, μπορεί να φαντάζει σαν μια «ανάσα» το να δουλέψει ένα μήνα και να βγάλει ένα μεροκάματο. Εργαζόμενοι και άνεργοι χρειάζεται, ωστόσο, να προβληματιστούμε για το πώς οι μεγάλες επιχειρήσεις προσαρμόζουν την απασχόληση στις ανάγκες της κερδοφορίας τους, έχοντας βέβαια εξασφαλίσει και το ανάλογο νομοθετικό πλαίσιο από την πλευρά του κράτους. Το μέλλον μας δεν είναι να δουλεύουμε ένα μήνα εδώ, και ένα μήνα αλλού, για να μπορούμε να επιβιώσουμε. Οι προσδοκίες μας δεν μπορεί να εξαντλούνται στη μισοδουλειά και στη μισοζωή, στο «μπες - βγες» από την υποαπασχόληση στην ανεργία!

(Πηγή: 5mina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου