Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

ΣΥΜΠΑΘΕΙΕΣ...

Την ανάκληση του «προγράμματος βάουτσερ (voucher)» ανέργων 29 έως 64 ετών, που απευθυνόταν σε 16.620 άνεργους, ανακοίνωσε η αρμόδια αναπληρωτής υπουργός, Ράνια Αντωνοπούλου.

Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν στον Τύπο, ένας από τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε η αναστολή, είναι επειδή διαπιστώθηκε ότι από τα 112 εκατ. που είναι το συνολικό κόστος του προγράμματος, το 75% θα κατέληγε στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης. Αυτή είναι η μία πλευρά. Οπως, όμως, αποκαλύπτει η αναπληρώτρια υπουργός, αλλού ήταν το πραγματικό πρόβλημα. Συγκεκριμένα, στην προκήρυξη του προγράμματος αναφερόταν ότι οι άνεργοι θα έπρεπε να κατευθύνονται στους «πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας» και συγκεκριμένα στην πρωτογενή παραγωγή αγροτικών προϊόντων, στις ιχθυοκαλλιέργειες, στον τουρισμό, στην Ενέργεια και ιδίως στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Οπως, όμως, διαπιστώθηκε, η προηγούμενη κυβέρνηση «έσπρωχνε» τους άνεργους κατά κύριο λόγο (62% των κονδυλίων) στον κατασκευαστικό τομέα.

Δυο συμπεράσματα προκύπτουν: 
Πρώτον, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πάει να διαχειριστεί την ανεργία με προγράμματα τζάμπα εργασίας για τους εργοδότες, όπως και οι προηγούμενοι. 
Δεύτερον, ότι ανάμεσα στις διάφορες μερίδες της πλουτοκρατίας γίνεται «σφαγή» για το ποιος θα εξασφαλίσει τους περισσότερους τζάμπα εργαζόμενους μέσω αυτών των προγραμμάτων, με κάθε κυβέρνηση να έχει τις δικές της «συμπάθειες»...

(Πηγή: Ριζοσπάστης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου