Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 12/5

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ 
– ΔΗΠΑΚ ΓΙΑΤΡΩΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ

Την κρίση δεν θα την πληρώσουμε εμείς! Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει το δρόμο της διαχείρισης του χρέους αλλάζοντας μόνο ονόματα και φτιάχνοντας καινούριες λέξεις. Τα προβλήματα θα παραμένουν όσο στηρίζεται η πολιτική γραμμή της ΕΕ και των μονοπωλίων.

Η υγεία για την ΕΕ δεν είναι παρά ένα ακόμη προϊόν. Επιτρέπει ότι και στην Αγορά: συμφέροντα, συγκρούσεις εταιρειών φαρμακευτικών κτλ, νοσήλια και περίθαλψη με βάση το κόστος. Ο υγειονομικός είναι ο υπάλληλος που ξεζουμίζεται στην κυριολεξία για το μισθό του, μικρότερο ή μεγαλύτερο και ο ασθενής αντιμετωπίζεται ως πελάτης. 

Στην κατεύθυνση αυτή και στη χώρα μας, σε πρώτη φάση υποβαθμίζουν το δημόσιο νοσοκομείο, δηλαδή ότι έχει απομείνει από αυτό, μέσω της υποχρηματοδότησης και της μετακύλισης των νοσηλίων - αύξηση συμμετοχής σε εξετάσεις φάρμακα, στους ασθενείς. Στη συνέχεια θα αποκτήσει πλήρη ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια μέσω και της ΕΣΑΝ. 

Στο νοσοκομείο μας, μέχρι πριν από λίγα χρόνια λειτουργούσαν περισσότερες από 1.100 κλίνες νοσηλείας. Τώρα 790. Το 2009 ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου ήταν 75 εκατ. ευρώ και για το 2015 θα πρέπει να λειτουργήσει με 33 εκατ. ευρώ.

Συνέπεια αυτών, μεγάλες ελλείψεις αναλώσιμων και αντιδραστηρίων που επιφέρουν έως και υπολειτουργία τμημάτων και υπηρεσιών που και ταλαιπωρούν τους ασθενείς και τους ωθούν σε ιδιωτικά εργαστήρια και κλινικές για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους, αν φυσικά διαθέτουν τα χρήματα.

Εκτός του κομμένου προϋπολογισμού, υπάρχει και μεγάλη έλλειψη προσωπικού, εντατικοποίηση της δουλειάς, διάφορες μορφές ελαστικών σχέσεων εργασίας, εργολαβίες, 8μηνα, επικουρικοί γιατροί, πανεπιστημιακοί υπότροφοι κ.α

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για υπερωριακά και εφημερίες για μήνες και από εδώ και πέρα φτάσαμε, σύμφωνα με την ενημέρωση του Υποδιοικητή προς τους Διευθυντές κλινικών – τμημάτων – Μονάδων και Εργαστηρίων στις 20 – 4 - 15, τα κονδύλια για τα αντιδραστήρια και αναλώσιμα των Εργαστηρίων, τα φάρμακα και τα λοιπά αναλώσιμα να επαρκούν μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2015.

Αυτό είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν!
Εμείς απαντάμε, δεν ανεχόμαστε η υγεία να είναι προϊόν ούτε να εξαρτάται από το πορτοφόλι του καθενός μας, αλλά να παρέχεται δωρεάν ισότιμ και αποκλειστικά από το κράτος, με κριτήριο την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. 

Για την κρίση, τα κρατικά ελλείμματα, δεν φταίμε εμείς, δεν δεχόμαστε να πληρώσουμε εμείς το «λογαριασμό», αλλά να πληρώσουν οι υπαίτιοι, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, που θησαυρίζουν από την αφαίμαξη των εργαζομένων και όλου του λαού. 

Παλεύουμε για αύξηση των προϋπολογισμών στα νοσοκομεία! 

Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού! 

Λέμε όχι στην απλήρωτη εργασία! Όχι στην εντατικοποιημένη εργασία με μισά δικαιώματα! 

Παλεύουμε για Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης!

Συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου (Εγνατία) Τρίτη 12 Μάη, 8:00 πμ 

Όλοι στην απεργία την Τετάρτη 20 Μαΐου!  Συγκέντρωση 10:30 στην ΥΠΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου