Σάββατο, 4 Απριλίου 2015

Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΧΟΝΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΝΩΣΗ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η διοίκηση της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την προσαγωγή των τριών συναδέλφων, οι δύο είναι μέλη της διοίκησης, στο αστυνομικό τμήμα Πυλαίας επειδή έκαναν εξόρμηση με κείμενο του σωματείου για την 24ωρη απεργία της Κυριακής 5 Απρίλη και κείμενο για την καταδικαστική απόφαση κατά του κύριου Νίκου Χόντου.

Η εργοδοσία θεωρεί πως με αυτό τον τρόπο θα σταματήσει την δράση του σωματείου και πως δεν θα το αφήνει να μιλάει με τους εργαζόμενους. Το ίδιο έκανε η εταιρεία πριν από λίγες μέρες και στο κατάστημα της Αθήνας, όταν μέλη του σωματείου της Αθήνας βγήκανε εξόρμηση.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Καλούμε τους εργαζόμενους τόσο της συγκεκριμένης επιχείρησης όσο και τους συναδέλφους του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση  την Κυριακή 5 Απρίλη στις 12.30 Τσιμισκή με Αριστοτέλους.

Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν απάντηση συσπειρωμένοι στις γραμμές του σωματείου τους, συγκροτώντας την σωματειακή τους επιτροπή.

Ο αγώνας ενάντια στις απαιτήσεις της εργοδοσίας για λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, για ελαστικές μορφές εργασίας, για χαμηλούς μισθούς, είναι αγώνας όλων μας, κανένας δεν περισσεύει.

Είμαστε οι πολλοί, έχουμε την δύναμη, μπορούμε να νικήσουμε.

* Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλο το χρόνο, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.
* 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
* Κατάργηση των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.
* Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
* Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο βασικό μισθό 920 ευρώ.

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ώρα 12:30
στον πεζόδρομο Αριστοτέλους με Τσιμισκή


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου