Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ Δ.Ε.Η. 2/4

Μείωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ 

Η κατάσταση σε πολλά λαϊκά νοικοκυριά έχει φτάσει στο απροχώρητο. Τα βάρη της κρίσης που φορτώνονται στις πλάτες του λαού δεν ελαφραίνουν με εξαγγελίες, υποσχέσεις και λόγια. Δεν ελαφραίνουν με νόμους που αντιμετωπίζουν –δήθεν– την «ανθρωπιστική» κρίση, αλλά, στο ζήτημα του ηλεκτρικού ρεύματος, όλο κι όλο υπόσχονται ένα θερμοσίφωνο τη μέρα για μια οικογένεια. Και αυτό για την ακραία φτώχεια, για περιπτώσεις που έχει διακοπεί το ρεύμα. Μόνο στο κοινωνικό τιμολόγιο βρίσκονται σήμερα πάνω από 600000 οικογένειες. Γι’ αυτές που ρεύμα ακόμα υπάρχει, αλλά τα χρέη μαζεύονται, τι θα γίνει; Γι’ αυτές που θα επανασυνδεθεί, τι θα γίνει με τις οφειλές; Τέτοια ερωτήματα δεν απασχολούν τις διαπραγματεύσεις συγκυβερνόντων και «θεσμών».

Αντίθετα απασχολεί και τη νέα συγκυβέρνηση το φτηνό ρεύμα για τους βιομήχανους. Την απασχολούν οι κατευθύνσεις της Ε.Ε. για τον ανταγωνισμό στην παραγωγή ενέργειας και η απελευθέρωση της αγοράς. Σήκωσε ψηλά τα χέρια στις αυξήσεις που επέβαλλε πολύ πρόσφατα η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στα τιμολόγια.

Ενώ το ρεύμα είναι ένα βασικό κοινωνικό αγαθό, καθίσταται σήμερα «είδος πολυτελείας» στα εκατομμύρια των ανέργων που δε διαθέτουν εισόδημα, στην πλειοψηφία των εργαζομένων που αμείβονται με μισθούς που δεν παρέχουν τη δυνατότητα αξιοπρεπούς επιβίωσης, στους συνταξιούχους, στους αυτοαπασχολούμενους που οδεύουν για κλείσιμο της επιχείρησής τους.

Διεκδικούμε:
Μείωση στα οικιακά τιμολόγια ρεύματος κατά 50%.
Επιπλέον μείωση κατά 30% για τους ανέργους. 
Απαγόρευση διακοπής ρεύματος για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν. Διαγραφή του συνόλου των οφειλών προς τις επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας για όσους ζούνε σε ακραία φτώχεια. Για όλα τα νοικοκυριά με εισόδημα κάτω από το επίσημο όριο φτώχειας, διαγραφή του 50% των ληξιπρόθεσμων οφειλών και άτοκη καταβολή των υπόλοιπων σε 100 μηνιαίες δόσεις.
Για τα νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, να παρέχεται δωρεάν μηνιαίως το ποσό των 600kwh ηλεκτρικής ενέργειας. Για όλα τα νοικοκυριά με εισόδημα κάτω από το επίσημο όριο φτώχειας, να παρέχεται δωρεάν μηνιαίως το ποσό των 300kwh ηλεκτρικής ενέργειας.
Όλα τα νοικοκυριά κάτω από το επίσημο επίπεδο φτώχειας να απαλλαχτούν απ' την καταβολή τελών υπέρ τρίτων.

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ, ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 63 (είσοδος επί της Π. Κοσμίδη), 
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΠΜ

Κανείς χωρίς ρεύμα! Αν αδυνατείς να αποπληρώσεις το χρέος σου προς τη ΔΕΗ και απειλείσαι με διακοπή, έλα σε επαφή με τη Λαϊκή Επιτροπή και την Επιτροπή Ανέργων της περιοχής σου. Μαζί, οργανωμένα, να απαιτήσουμε διακανονισμό τέτοιο, που να ανταποκρίνεται στην οικονομική σου κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου