Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ Ο.Α.Ε.Δ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 8/4

Κινητοποίηση με θέμα την προστασία των ανέργων διοργανώνει το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 8 Απρίλη στις 10:30 στον ΟΑΕΔ. Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση-κάλεσμα που εξέδωσε, την ίδια στιγμή που υπάρχουν 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, η κυβέρνηση αντί να προσπαθήσει να συμβάλει προς την ανακούφισή τους, θεωρεί «πατριωτικό» της καθήκον να λεηλατήσει τα αποθεματικά των Ταμείων. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Να δυναμώσει η πάλη για προστασία των ανέργων.
Ενάμισι τουλάχιστον εκατομμύριο άνεργοι συνεχίζουν να ζουν τον εφιάλτη της ανεργίας και με τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Μόλις χθες οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης προστέθηκαν στη μαύρη λίστα των ανέργων που καθημερινά μεγαλώνει. 

Η συγκυβέρνηση φορτώνει και αυτή -υπογράφοντας ήδη την παράταση του μνημονίου, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις- τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους, τους ανέργους, τα λαϊκά στρώματα. Προκλητικά και επικαλούμενη το "πατριωτικό" καθήκον, ζητάει και αυτή όπως και οι προηγούμενες "μνημονιακές" κυβερνήσεις τη λεηλασία των αποθεματικών και ταμειακών διαθέσιμων από τα ασφαλιστικά ταμεία και τους οργανισμούς, όπως ο ΟΑΕΔ. 

Πατριωτισμός δεν είναι η μεταφορά των αποθεματικών στο παιχνίδι του εσωτερικού και εξωτερικού δανεισμού, στην κάλυψη των πιστωτών. Να δοθεί δηλαδή η ρευστότητα των οργανισμών και των ασφαλιστικών φορέων για να καλυφθούν χρέη που δεν δημιούργησαν οι εργαζόμενοι. 

Κάτω τα χέρια. Τα διαθέσιμα ποσά να διατεθούν τώρα για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για τους ανέργους, για τους χιλιάδες απλήρωτους εργαζόμενους. Απαιτούμε τώρα άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους: 

Έκτακτο βοήθημα 1.000 ευρώ για το Πάσχα σε όλους τους ανέργους, σε όσους έχουν να πληρωθούν πάνω από 3 μήνες. 
Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ το μήνα για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη την περίοδο της ανεργίας. 
Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους, με θεώρηση των ασφαλιστικών βιβλιαρίων χωρίς προϋποθέσεις. 
Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες. 
Κατάργηση των μειωμένων αποζημιώσεων απόλυσης με προειδοποίηση και επέκταση της υπαλληλικής αποζημίωσης σε όλους τους εργαζόμενους. 
Κατάργηση πλειστηριασμών πρώτης και δεύτερης κατοικίας. Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα πληρωμής δανείων για όσο κάποιος είναι άνεργος. 
Μείωση 50% των τιμολογίων ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑ, Φυσικού Αερίου, για τους ανέργους και σε όσους δεν πληρώθηκαν δεδουλευμένα με ταυτόχρονη απαγόρευση διακοπής της σύνδεσης. Πάγωμα πληρωμής για όσο διάστημα αδυνατούν να πληρώσουν. 
Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου