Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

«ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΑΠΕΛΥΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ N.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ – DΙΑ  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Δ.Σ. του κλαδικού σωματείου και το Δ.Σ. του παραρτήματος καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους, την επιχείρηση ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ για παράνομη και καταχρηστική στάση, αφού απέλυσε εργαζόμενη στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, επειδή ήταν δραστήριο μέλος των σωματείων μας, καθώς και το συνάδελφο μας από καρφούρ Ευκαρπίας γιατί είχε το θράσος να απεργήσει στην πανελλαδική απεργία στις 27 Νοέμβρη.

Την χρονική περίοδο που η επιχείρηση μετράει 1000 καταστήματα, ανάπτυξη σε άλλες χώρες,  κερδοφορία, με εκατοντάδες απολύσεις και την ίδια περίοδο μειώνει μισθούς, καταργεί επιδόματα, χτυπάει δικαιώματα. Η επιχείρηση στην πορεία της για μεγαλύτερα κέρδη απαιτεί από τους εργαζόμενους και «σιγή νεκροταφείου», γι’ αυτό και επιτίθεται στα μέλη του παραρτήματος Θεσσαλονίκης, που δεν υποχώρησε στις εργοδοτικές πιέσεις, δεν τα «δίπλωσε» στις προτάσεις συναίνεσης, δεν «το ‘βαλε στα πόδια» εξαιτίας της πολυποίκιλης εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Τα Δ.Σ. των σωματείων μας μαζί με τους δυο συναδέλφους, κατήγγειλαν την παράνομη και καταχρηστική απόλυση στην Επιθεώρηση Εργασίας και κλείστηκε τριμερής συνάντηση το Φεβρουάριο του 2015. (ο κάθε εργαζόμενος βγάζει συμπέρασμα….)

Τα Δ.Σ. των σωματείων μας καλούμε τους συναδέλφους στο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ να αντιμετωπίσουν τη νέα εργοδοτική επίθεση ενωμένοι, συσπειρωμένοι, με δράση μέσα από τα σωματεία μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα μας για την ακύρωση της απόλυσης, να οργανωμένη αντίσταση απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία.

τα Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου