Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΝΕΧΗΣ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Στις φωτογραφίες που σας στέλνουμε αποτυπώνεται περίτρανα η Θεσσαλονίκη της «ανάπτυξης», του «τουρισμού», των «μεγάλων έργων» και λόγων της διοίκησης Μπουτάρη. Οι εικόνες είναι από το κτίριο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Το συγκεκριμένο πρόβλημα, το να πλημμυρίζουν χώροι της Βιβλιοθήκης όταν βρέχει, είναι χρόνιο πρόβλημα (το είχαμε αναδείξει και επί διοίκησης Παπαγεωργόπουλου) και προκαλεί συνεχείς φθορές στο κτίριο.

Η υποχρηματοδότηση και η έλλειψη προσωπικού οδηγούν τη Διεύθυνση Βιβλιοθηκών (όπως και τις υπόλοιπες Δημοτικές Υπηρεσίες) σε υποβάθμιση και απαξίωση. Στη Διεύθυνση Βιβλιοθηκών δίνονται ελάχιστα χρήματα για αγορά νέων βιβλίων. Βιβλιοθήκες κλείνουν και συγχωνεύονται με άλλες. Λόγω της έλλειψης προσωπικού σε περιφερειακές βιβλιοθήκες (Δελφών, Καλλιθέας, Σχολική κ.α.) οι δύο βάρδιες έγιναν μία και υπάρχουν μέρες που κάποιες μένουν κλειστές, ενώ και στην Κεντρική Βιβλιοθήκη υπάρχουν τμήματα που υπολειτουργούν. 

Αυτή τη συνειδητή απαξίωση και υποβάθμιση των Δημοτικών Υπηρεσιών χρησιμοποιεί η διοίκηση Μπουτάρη για να βάλει στις Δημοτικές Υπηρεσίες επιχειρηματίες- «χορηγούς», ΜΚΟ και «μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις» (όπως η Future Library του Ομίλου Νιάρχου). 

Είναι γνωστό ότι λόγω της κατάστασης που ζούμε, με την ένταση της αντεργατικής πολιτικής -που και η διοίκηση Μπουτάρη ακολουθεί πιστά-, της φτώχειας και της εξαθλίωσης του λαού μας είναι περισσότεροι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και τα παιδιά τους, οι φοιτητές κ.α. που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των Δημοτικών Βιβλιοθηκών. 

Οι εργαζόμενοι του δήμου και ο λαός της Θεσσαλονίκης να πούμε όχι στην υποβάθμιση των Δημοτικών Υπηρεσιών. Να απαιτήσουμε σύγχρονες Δημοτικές Υπηρεσίες, με δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα, με εργαζόμενους με μόνιμη, σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Γραμματεία της ΔΑΣ
08/12/2014



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου