Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε. ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ

Με την υπουργική απόφαση για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας στα εμπορικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης καθώς και σε ορισμένες τουριστικές περιοχές, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η συγκυβέρνηση της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ λειτουργεί και νομοθετεί σαν πιστός υπάλληλος των ντόπιων και ξένων εμπορικών αλυσίδων, των super markets και συνολικά του μεγάλου κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προβλέπεται άλλωστε από τη συμφωνία της συγκυβέρνησης με την τρόικα και την Ε.Ε. να γενικευθεί σε όλη τη χώρα από την άνοιξη του 2015! 

Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι τμήμα της συνολικής πολιτικής της λεγόμενης απελευθέρωσης των επαγγελμάτων που μόνο στόχο έχει να διευκολύνει και να προωθήσει την κυριαρχία των μονοπωλιακών επιχειρήσεων σε κάθε κλάδο. Τα υπόλοιπα περί εξυπηρέτησης του τουρισμού και των καταναλωτών είναι λόγια για να μας «κοιμίζουν». 

Μέσα και από την κατάργηση της ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ προωθείται ο στόχος της προγραμματισμένης, μεθοδευμένης και προ πολύ καιρού αποφασισμένης οικονομικής εξαθλίωσης και εξόντωσης των μικρών εμπόρων – αυτοαπασχολουμένων. 

Μέσα από την κατάργηση της ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ προωθείται η επιδίωξη των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων να εντείνουν ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζόμενων, να γενικεύσουν την ελαστική εργασία και την απλήρωτη δουλειά. 

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας και η επταήμερη δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ χρησιμοποιείται και σαν ένα ακόμη «εργαλείο» βιολογικής εξόντωσης του διαθρωτικού προβλήματος, όπως μας χαρακτηρίζουν, των χιλιάδων μικρών  αυτοαπασχολούμενων εμπόρων και επαγγελματιών.
Είναι σκέτη κοροϊδία το επιχείρημα ότι θα τονωθεί η αγορά από την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Με τσακισμένους μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις, με 1,5 εκατομμύριο ανέργους, που έχει δημιουργήσει η πολιτική τους, έχουν το θράσος και μιλάνε για τόνωση της αγοράς.
Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι με το κυριακάτικο άνοιγμα στα εμπορικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης  το μόνο που θα συμβεί, είναι να μεταφερθεί ο τζίρος από τα δεκάδες χιλιάδες μικρά και μεσαία μαγαζιά των συνοικιών και των γύρω δήμων σε ελάχιστες μεγάλες εμπορικές αλυσίδες του κέντρου.
Εξαπατούν τους μικρούς εμπόρους των λεγόμενων τουριστικών περιοχών, ότι δήθεν θα ωφεληθούν από τον τουρισμό. ΛΕΝΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΨΕΜΑΤΑ. Το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων και των αλυσίδων SUPER MARKET για 52 Κυριακές το χρόνο θέλουν να εξυπηρετήσουν. 

Σε αυτή την προσπάθεια εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής, η κυβέρνηση βρίσκει αρκετούς «πρόθυμους» να συνεργαστούν και να την διευκολύνουν στην υλοποίησή της με διάφορους τρόπους. 

Όλο το προηγούμενο διάστημα «πρόθυμοι» και χρήσιμοι για την κυβέρνηση και τους μεγαλέμπορους αναδείχτηκαν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΕΣΕΕ αλλά και των εμπορικών ομοσπονδιών και των περισσότερων εμπορικών συλλόγων.
Αφού πρώτα συμφώνησαν με τις 7 Κυριακές.
Αφού αρνήθηκαν κατηγορηματικά να κινητοποιήσουν τους συναδέλφους.
Αφού προσήλθαν γονυπετείς στους στημένους διαλόγους, ΤΩΡΑ διαπιστώνουν ότι η κυβέρνηση κάνει λάθος!!! 

Η «επαναστατική πράξη» του προέδρου της ΕΣΕΕ κου Βασίλη Κορκίδη να παραιτηθεί από την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, δεν είναι τίποτε περισσότερο από έναν ακόμη πυροβολισμό στον αέρα που εξυπηρετεί και με αυτό το τρόπο την πολιτική της ΝΔ και της Ε.Ε. Ο κος Κορκίδης αφού πρώτα μετέτρεψε το Συνέδριο της ΕΣΕΕ τον περασμένο Απρίλη σε προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ, αφού λειτούργησε σαν «λαγός» για την κατάργηση της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ κόντρα στην πλειοψηφία των συναδέλφων μικρών εμπόρων που κατά 80 – 90% λένε ΟΧΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΚΤΑ, αφού απέτυχε να εκλεγεί ευρωβουλευτής, συνεχίζει μαζί με τους συμβιβασμένους της ΓΣΕΒΕΕ να σπέρνει συγχύσεις και αυταπάτες, ότι με προσφυγές και νομικές διαδικασίες μπορεί να μπει φρένο στις ορέξεις των μεγαλεμπόρων. 

Η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων, (ΠΑΣΕΒΕ),  καλεί τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. 

Καλούμε τους συναδέλφους μικρούς εμπόρους να συσπειρωθούν στα σωματεία, τις τοπικές ενώσεις, στους εμπορικούς συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα για να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να δώσουμε απάντηση στα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης και μονοπωλίων. 

Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων μικρών εμπόρων να δυναμώσει την κοινή δράση μαζί με τους εργαζόμενους στο εμπόριο, με το αγωνιστικό, ταξικό κίνημα των εργαζόμενων. 

Η κοινή δράση εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων και η οικοδόμηση της συμμαχίας τους είναι η μόνη λύση για την αντιμετώπιση της επίθεσης, για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά. 

Παλεύουμε για:
Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν τα ωράρια. Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο.
Υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου