Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ 3/7

Με σύνθημα «Η λαϊκή στέγη είναι δικαίωμα, δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα, κανένας άνεργος να μην πεταχτεί έξω απ' το σπίτι του» και απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και σχετικά με τη στέγασή τους, ταξικά συνδικάτα και Λαϊκές Επιτροπές προχώρησαν σήμερα σε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ στη Δωδεκανήσου.

Απαίτησαν 100% επιδότηση ενοικίου για όλους τους άνεργους, να συνεχιστεί η επιδότηση ενοικίου σε όλους τους δικαιούχους των ΟΕΕ - ΟΕΚ, διαγραφή τόκων και πάγωμα αποπληρωμής δανείων (στεγαστικών) για τους άνεργους, απαγόρευση των πλειστηριασμών, επαναλειτουργία των προγραμμάτων ΟΕΚ και ΟΕΕ, φτηνή λαϊκή στέγη.

Μιλώντας στην κινητοποίηση ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι οι λαϊκές ανάγκες μπορούν και σήμερα ακόμα να ικανοποιηθούν. «Υπάρχει ο πλούτος, μόνο που ενώ παράγεται από τους εργαζόμενους τον καρπώνονται μια χούφτα παράσιτα. Μήπως ο λόγος που έχουμε τόσους άστεγους, που τόσοι και τόσοι δεν μπορούν να πιάσουν δικό τους σπίτι, που νέα ζευγάρια μένουν με τους γονείς τους είναι ότι δεν έχουμε σπίτια; Κι όμως στην Ελλάδα υπάρχουν 200.000 καινούργιες, αδιάθετες κατοικίες, μόνο που αποτελούν πανάκριβο, απλησίαστο εμπόρευμα» σημείωσε.

Σ' αυτές τις συνθήκες, τόνισε ο Λεωνίδας Στολτίδης, «υπάρχουν πολλοί άνεργοι που πετιούνται έξω από τα σπίτια τους επειδή δεν έχουν να πληρώσουν το ενοίκιο. Μετά την κατάργηση των ΟΕΕ και ΟΕΚ και την διακοπή του αντίστοιχου επιδόματός ενοικίου πολλοί άνεργοι κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο».

Πρόσθεσε πως η Ελλάδα διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του κατασκευαστικού κλάδου: Αυτάρκεια σε τσιμέντο και δομικά υλικά, σε προϊόντα αλουμινίου, έμπειρο και πολυάριθμο εργατικό και τεχνικό δυναμικό. Η καπιταλιστική ανάπτυξη όμως δεν αξιοποιεί τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας με σκοπό την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, αλλά με σκοπό το καπιταλιστικό κέρδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου