Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


Συνάδελφοι– ισσες, ενημερώνουμε για τις εξελίξεις: 

α) Ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών Γρηγοράκος έστειλε την Τρίτη 17 Δεκέμβρη σε 272 δήμους τα στοιχεία που προέκυψαν, μετά την «αξιολόγηση» των υπηρεσιών από το υπουργείο, για το, δήθεν, «πλεονάζον» προσωπικό. Σύμφωνα με αυτά χαρακτηρίζονται «πλεονάζοντες» στους δήμους 3.708 εργαζόμενοι. Στον δ. Θεσ/νίκης χαρακτηρίζονται ως «πλεονάζοντες» 322 εργαζόμενοι. Το ότι προσπαθούν να μας δουλέψουν για ύπαρξη εργαζομένων που «πλεονάζουν» αποδεικνύεται και μόνο από το γεγονός ότι καθημερινά εγκρίνονται και αποφασίζονται χιλιάδες προσλήψεις στους δήμους 5μηνης, 2μηνης, 8μηνης απασχόλησης. 

 β) Η Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ) με απόφασή της στις 17/12 προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις από τις διατάξεις που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο και αφορούν την λεγόμενη «ενδοδημοτική κινητικότητα». Την ίδια στάση κράτησε και η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που αρχικά είχε συμφωνήσει με την «ενδοδημοτική κινητικότητα». Οι δήμαρχοι, αφού πρώτα υπερθεμάτιζαν, με δική τους πρόταση, την «ενδοδημοτική κινητικότητα» και την προπαγάνδιζαν, τώρα υποκριτικά «εκφράζουν επιφυλάξεις» με τις συγκεκριμένες διατάξεις. Γιατί, όπως γράφεται στην απόφασή τους, θέλουν να «διασφαλίσουν τους εργαζόμενους από μελλοντικές οριζόντιες πολιτικές που είναι άδικες για τους ίδιους και διαλύουν τις υπηρεσίες των δήμων». 

γ) Με τα παραπάνω έχει άμεση σχέση η επίσκεψη κλιμακίου της TASK FORCE στον δήμο Θεσσαλονίκης στις 18/12. Η TASK FORCE είναι η ευρωπαϊκή ομάδα, με επικεφαλής τον Ράιχεμπαχ, που επιβλέπει τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στους δήμους και στο δημόσιο, αξιολογεί και κάθε τρεις μήνες κάνει ελέγχους και εκθέσεις για το πως προχωρούν οι «διαθεσιμότητες»- απολύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις κ.α. Ο δήμος Θεσσαλονίκης και 4 ακόμη δήμοι έχουν δεχθεί να λειτουργήσουν ως πρότυπα για τους υπόλοιπους από την TASK FORCE. Οι αυταπάτες που προσπαθεί να καλλιεργεί στους εργαζόμενους η διοίκηση Μπουτάρη, και μερίδα του Δ.Σ. του ΣΕΔΘ, ότι δήθεν η διοίκηση είναι «σύμμαχος» των εργαζομένων, καταρρέουν και από αυτή την επιλογή της διοίκησης. Καμιά εμπιστοσύνη στον δήμαρχο και την διοίκησή του, σ' αυτούς που δήλωναν με χαμόγελα σε δημοτικά συμβούλια ότι τα μνημόνια και η εφαρμοζόμενη αντεργατική πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, και μεγαλοεπιχειρηματιών είναι «ευλογία» για τον τόπο και αν δεν εφαρμοστεί «θα καταστραφεί η χώρα». «Χώρα» για τον Μπουτάρη είναι τα συμφέροντα των φίλων του βιομηχάνων και εφοπλιστών. 

Συνάδελφοι– ισσες, ετοιμάζουν χιλιάδες απολύσεις στους δήμους και το δημόσιο. Στόχος η πλήρης διάλυση των υπηρεσιών των δήμων και η ιδιωτικοποίησή τους για να θησαυρίζουν οι μεγαλοεταιρίες χαρατσώνοντας όλο και περισσότερο τον λαό. Γι' αυτό και δεν θα σταματήσουν με αυτές τις απολύσεις, αλλά θα συνεχίσουν και μετά το 2014 είτε με μνημόνια είτε χωρίς. Κανένας δεν μένει  στο απυρόβλητο. Μπροστά σ' αυτές τις εξελίξεις η ΔΑΣ καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους. Ζητά την άμεση συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΕΔΘ, με πρόταση για διενέργεια συνέλευσης των εργαζομένων του δήμου.

ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ

Γραμματεία της ΔΑΣ
19/12/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου