Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 11/12

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Αριστοτέλους 16) στις 11:30 π.μ 

Να εμποδίσουμε το κλείσιμο δημόσιων μονάδων Υγείας – Πρόνοιας και τις διαθεσιμότητες - απολύσεις. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών. Να καλυφτούν οι απώλειες στους μισθούς μας. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια.

Δεν το βάζουμε κάτω! Χωρίς φόβο και με εμπιστοσύνη στη δύναμη μας οργανώνουμε την απεργία σε κάθε νοσοκομείο, σε κάθε ΚΥ και ίδρυμα πρόνοιας!

Ξεπερνάμε αποφασιστικά τα εμπόδια που βάζει η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της, οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ΠΟΕΔΗΝ και σε πολλά σωματεία. Σε κάθε χώρο δουλειάς οργανώνουμε γενικές συνελεύσεις για να παρθούν αποφάσεις για το περιεχόμενο και την οργάνωση της απεργίας, είτε το θέλουν είτε όχι εκείνα τα ΔΣ που τα έχουν «διπλώσει»!!

Όλοι μαζί μπορούμε. Με τη δύναμη του αγώνα, της ενότητας, της λαϊκής συμμαχίας, με ισχυρά σωματεία με τη γραμμή του ΠΑΜΕ.

Λένε ψέματα πως δε θα έρθουν άλλα μέτρα! 

Με τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2014 θα μας αρπάξουν 2,1 δις ευρώ με την αύξηση φορολογίας και 2,65 δις ευρώ με το μόνιμο χαράτσι στη λαϊκή κατοικία και τη μικρή ακίνητη περιουσία. Μας απειλούν με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακόμα και της πρώτης κατοικίας.

Ταυτόχρονα, μοιράζουν νέες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους. Μόνο το 2013, έδωσαν 48 δις ευρώ στις τράπεζες (με τη συμφωνία και του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και της ΔΗΜΑΡ). Μείωσαν τη φορολογία των επιχειρηματικών κερδών. (από συντελεστή 45% στο 15%). Αυξάνουν τα διόδια και δίνουν νέο πακέτο 1,15 δις ευρώ στους κατασκευαστικές εταιρείες.  

Μειώνουν την χρηματοδότηση για τον ΕΟΠΥΥ και τις δημόσιες μονάδες υγείας κατά 826 εκατ. ευρώ. Το μάρμαρο θα κληθούν να το πληρώσουν για ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα με νέα χαράτσια, με το 25ευρο από 1/1/2014, με το 1 € πληρωμή για κάθε συνταγή, με το νέο σφαγιασμό των συντάξεων. 

Σχεδιάζουν να συγχωνεύσουν και να κλείσουν Ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, και νοσοκομεία και να βγάλουν σε διαθεσιμότητα χιλιάδες υγειονομικούς, ανάμεσα τους και τους οδηγούς. 

Η σημερινή άθλια κατάσταση στην Υγεία – Πρόνοια, θα επιδεινωθεί. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. που θεωρεί την υγειονομική περίθαλψη του λαού ως «κόστος» για το κεφάλαιο και το κράτος του, που εμποδίζει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Ενώ υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι υγειονομικοί, οι ελλείψεις σε προσωπικό έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο αντί για προσλήψεις μονίμων εκμεταλλεύονται τα παιδιά που σπουδάζουν στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ. Η εντατικοποίηση και η έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας εξουθενώνει τους εργαζόμενους και αυξάνει τον κίνδυνο για λάθη στην περίθαλψη των ασθενών.

Θέλουν να ενισχύσουν την επιχειρηματική δράση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας να στηρίξουν τα κέρδη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Όσες δημόσιες μονάδες υγείας απομείνουν από τις συγχωνεύσεις, θα πρέπει να λειτουργούν ως επιχειρήσεις Α.Ε., με έσοδα που θα προέρχονται από το χαράτσωμα του λαού. Και με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό.

Εφαρμόζουν την πολιτική της Ε.Ε. που θυσιάζει ασθενείς και εργαζόμενους  για τα κέρδη των καπιταλιστών.

Λένε ψέματα όσοι ισχυρίζονται ότι τα μέτρα παίρνονται επειδή η συγκυβέρνηση είναι υποταγμένη στην ΤΡΟΪΚΑ ή ότι αν φύγουμε από το Μνημόνιο, θα τελειώσουν τα προβλήματα μας.

Κρύβουν ότι η επίθεση στα δικαιώματα μας ξεκίνησε με την πολιτική που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, πολύ πριν ξεσπάσει η κρίση, όταν ακόμα η ελληνική οικονομία βρισκόταν σε φάση καπιταλιστικής ανάπτυξης. 

Κρύβουν ότι η πολιτική αυτή που προωθεί μέτρα «θανατηφόρα» για τους εργαζόμενους με αφορμή τη κρίση, είναι αναγκαία για να διασφαλιστεί η καπιταλιστική ανάπτυξη. Γι’ αυτό, παρόμοια μέτρα παίρνουν σε κάθε χώρα που ακολουθεί τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Είτε έχουν μνημόνια είτε όχι. Είτε είναι στο Ευρώ είτε έχουν διατηρήσει το Εθνικό Νόμισμα. Είτε εφαρμόζουν την περιοριστική «πολιτική Μέρκελ» είτε την επεκτατική «πολιτική Ομπάμα».

Τέρμα στις θυσίες για την Ε.Ε. και τα κέρδη των καπιταλιστών. 

Είμαστε η πλειοψηφία που παράγουμε τον πλούτο. Έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας! Η Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες να αναπτυχθεί και να καλύψει τις λαϊκές ανάγκες. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους, η αποδέσμευση από την Ε.Ε., η μετατροπή των μεγάλων επιχειρήσεων, δημόσιων οργανισμών, ορυκτού πλούτου σε λαϊκή περιουσία. 

Η Απεργία στις 11 Δεκέμβρη να γίνει αφετηρία για νέους πιο μαζικούς αγώνες. 

Ο αγώνας θα είναι σκληρός, μακροχρόνιος. Απαιτεί αντοχή και θυσίες. Γι' αυτό είναι άμεση ανάγκη η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Να μην περάσει ο εκφυλισμός που καλλιεργούν οι πλειοψηφίες στην ΠΟΕΔΗΝ, στην ΟΕΝΓΕ και στα περισσότερα σωματεία.

ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στα λόγια καταγγέλλουν τις συγχωνεύσεις και τις απολύσεις και ταυτόχρονα υπερασπίζονται την πολιτική της Ε.Ε. που υπηρετεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, που είναι η πηγή της επίθεσης στα δικαιώματα μας.

Προκηρύσσουν απανωτές απεργιακές κινητοποιήσεις χωρίς ουσιαστική προετοιμασία, τις οποίες υπονομεύουν με φανερή (πολλοί είναι οι ίδιοι απεργοσπάστες) αλλά και συγκαλυμμένη απεργοσπασία (αναπαράγουν τη λογική «τίποτα δεν γίνεται», «δεν μπορούμε να απεργήσουμε»).

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους συνδικαλιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ονομάζουν Συντονιστικά Σωματείων τις συνεδριάσεις των δικών τους συνδικαλιστών για να καπελώσουν το κίνημα.

Βαφτίζουν μαζικές Γενικές Συνελεύσεις τις συγκεντρώσεις ακόμα και 40 – 50 εργαζομένων και καλούν σε «απεργίες διαρκείας» που καταλήγουν να έχουν ελάχιστη συμμετοχή.

Δηλώνουν ότι σημασία δεν έχει αν απεργήσει ο εργαζόμενος ή αν πάρει ρεπό την ημέρα της απεργίας, φτάνει να πάει στη συγκέντρωση. Απεργοσπάστες είναι και δικοί τους συνδικαλιστές.  

Δίνουμε προοπτική στον Αγώνα μας.

Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας  ενάντια στις συγχωνεύσεις και τις διαθεσιμότητες, πρέπει να στρέφεται ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους και την πολιτική της Ε.Ε. που τους υπηρετεί.

Χρειάζεται να προχωρήσουμε άμεσα σε κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες των σωματείων των υγειονομικών με τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, τις Λαϊκές Επιτροπές κάθε περιοχής.

Με κινητοποιήσεις, που θα διεκδικούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κατάργηση των πληρωμών των ασθενών, πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Θα στοχεύουν στο να πάψει η υγεία να είναι εμπόρευμα. Και να γίνει αποκλειστική ευθύνη του κράτους να παρέχει δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου