Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ο ΘΙΑΣΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΔΙΝΕΙ ΤΖΑΜΠΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ;!;!;



"Το γέλιο μακραίνει τη ζωή" λέει μια λαϊκή ρήση. Γι' αυτό και εμείς παραθέτουμε ένα βίντεο από "πορεία" της Χρυσής Αυγής στη Νάουσα, για να διασκεδάσουμε με τα καμώματα των παιδιών και να ελαφρύνουμε από τα βάρη της καθημερινότητας.

Ξεκινάμε με το ευτράπελο σύνθημα "η δημοκρατία είναι μια απάτη, δουλειά στον Έλληνα εργάτη".
Άβυσσος.
Μόνο οι ίδιοι θα μπορούσαν να απαντήσουν το πώς σχετίζονται τα δύο σκέλη αυτής της πρότασης.
Αχταρμάς...
Η δικτατορική διαχείριση του καπιταλισμού δηλαδή, θα εξασφάλιζε θέσεις εργασίας για όλους τους Έλληνες; Προφανώς και όχι. Πώς θα αντιμετώπιζε η Χρυσή Αυγή τις συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που οδηγεί σε κλείσιμο επιχειρήσεων και άρα σε αύξηση της ανεργίας; Μήπως όπως στη ναζιστική Γερμανία (που η Χρυσή Αυγή έχει ως πρότυπο), στην οποία μεγάλο μέρος των ανέργων συγκεντρώθηκε στα στρατόπεδα εργασίας και δούλευε χωρίς εισοδημα παρά μόνο με την τροφή της ημέρας και χωρίς δικαιώματα; Έτσι θα καταπολεμήσει την ανεργία; Μάλλον κάπως έτσι, αφού ως γνωστόν η Χρυσή Αυγή είχε προτείνει στη Βουλή οι άνεργοι να κάνουν δουλειές του δημοσίου με αμοιβή το επίδομα ανεργίας (362 ευρώ).

Η πραγματικότητα, λοιπόν, φανερώνει τι είδους εργασιακή αποκατάσταση στηρίζει η Χρυσή Αυγή για τον Έλληνα εργάτη: μεροκάματα 14-18 ευρώ (χειρότερα και από των ξένων).
Απο τη στιγμή που δέχεται τον καπιταλισμό, δεν μπορεί να αποτρέψει τις συνέπειες της κρίσης του, ακόμα και να το ήθελε. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να διαχειριστεί, να "μπαλώσει" την κατάσταση παίρνοντας μέτρα όπως τα παραπάνω.

Εντύπωση προκαλεί η σοβαροφάνεια των παρευρισκομένων και κυρίως του επικεφαλής, ο οποίος με στρατιωτικού τύπου παραγγέλματα όπως "αραιώστε" και "δυάδες να βλέπω" τακτοποιεί τη λαοθάλασσα των... 20 ατόμων, σώζωντάς το κέντρο της Νάουσας από βέβαιο μπλοκάρισμα!

Για το τέλος το μενού έχει απαγγελία ύμνων. Μου φαίνεται πως στη Λαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να οργανώσουμε κανένα έρανο, να μαζέψουμε κάνα φράγκο για να στείλουμε τα παιδιά σε κανένα ωδείο μπας και σωθεί ο εθνικός ύμνος από τις ατάλαντες φωνητικές χορδές τους.

Παιδιά είναι όμως, μπορείς να τους κρατάς κακία; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου