Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ "ΙΔΙΩΝΥΜΑ" - ΖΗΤΩ Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

Του Νίκου Μπογιόπουλου

Μην περάσει από το μυαλό σας ότι ο βασικός λόγος που η Νέα Δημοκρατία δε θέλει το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο είναι ότι «σαλιαρίζει» με τους φασίστες και ότι θωπεύει το ακροδεξιό ακροατήριο. Α πα πα! Για λόγους που άπτονται της ποιότητας της... δημοκρατίας, όπως άλλωστε λένε τα στελέχη της, έχει αντιρρήσεις.

Οι αντιρρήσεις της ΝΔ οφείλονται, όπως λένε τα στελέχη της, στην εδραία πεποίθησή τους ότι μια δημοκρατία δεν πρέπει να λειτουργεί με «ιδιώνυμα»! Αυτά λένε! Με πάθος!

Αν, μάλιστα, προσέξετε καλύτερα τους επικεφαλής αυτής της υπέρ δημοκρατίας σταυροφορίας, θα καταλάβετε ακριβώς για τι μιλάμε. Θα διασκεδαστεί και η τελευταία σας αμφιβολία.

Ο λόγος: Στα εν λόγω παθιασμένα (με τη δημοκρατία) στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, θα αναγνωρίσετε αμέσως τα ίδια εκείνα πρόσωπα που τόσο πολύ την αγαπούν τη δημοκρατία και τόσο πολύ μισούν τα «ιδιώνυμα», που δεν υπάρχει επιστράτευση εργαζομένων που να μην έχουν βγει στα κεραμίδια για να την υπερασπιστούν!

Θα δείτε ανάμεσά τους ακραιφνείς... δημοκράτες που βαφτίζουν την απεργοσπασία «δικαίωμα στην εργασία»!

Θα δείτε ανάμεσά τους πούρους... δημοκράτες που συνθέτουν μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία κυβερνάει με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και με Προεδρικά Διατάγματα, όπως αυτό που σχεδιάζει ο Δένδιας για να «μας απαλλάξει» (δημοκρατικά...) από τις «μικρές διαδηλώσεις»...

ΥΓ: Μιας και για τις ανάγκες της τρέχουσας περιόδου η ΝΔ θυμήθηκε, στο πλαίσιο των τακτικισμών της, να καταφερθεί ενάντια ακόμα και στα «ιδιώνυμα» (γενικώς), μάλλον έφτασε η ώρα: Ο Σαμαράς να αποκηρύξει και τον «εθνάρχη» Βενιζέλο. Εκείνος ήταν - αν ενθυμείστε - που τα εφάρμοσε πρώτος. Και φυσικά δεν τα εφάρμοσε ενάντια στους φασίστες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου