Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Π.Α.ΜΕ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ 23/5

Σε συλλαλητήρια καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σε όλη την Ελλάδα, την Πέμπτη 23 Μαϊου με σκοπό την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Στην ανακοίνωσή του, τόνιζε:

Καλούμε την εργατική τάξη να μην εγκαταλείψει τα δικαιώματά της. Να μην παραιτηθεί από τους σταθερούς όρους εργασίας, από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Να πάρει τη ζωή της, το μέλλον της στα χέρια της για να μη ζήσει σε καθεστώς σύγχρονης σκλαβιάς.

Δεν υπολογίζουν τις ανάγκες μας. Η στάση των βιομηχάνων είναι προκλητική. Απαιτούν να μάθουμε να ζούμε με 500 ευρώ, να δουλεύουμε όσες ώρες έχουν ανάγκη τη μέρα, χωρίς σταθερή και μόνιμη εργασία. Μας θέλουν στη δουλειά με ψίχουλα, χωρίς κανένα δικαίωμα, σύγχρονους "άθλιους" να αναζητούμε διέξοδο στα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Εδώ και τώρα να γίνει καθολικό αίτημα των εργαζομένων η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας Συμβάσεων με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα με βάση τις ανάγκες μας. Επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους, χωρίς διακρίσεις με βάση την ηλικία, ως έναρξη για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις.

Αν δεν τους σταματήσουμε, η σύγχρονη δουλεία θα γίνει πραγματικότητα!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ. 
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
ΣΤΙΣ 7:00 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου