Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ


Όχι στην απλήρωτη εργασία
Αποχή από εργασία Κυριακές και αργίες στην Υπηρεσία Καθαριότητας

Κάτω από την πίεση των προβλημάτων και την αγανάκτηση των εργαζομένων για τη μη πληρωμή εξαιρέσιμων και νυχτερινών για μήνες στην υπηρεσία καθαριότητας και σε άλλες υπηρεσίες, η πλειοψηφία του ΔΣ του ΣΕΔΘ αναγκάστηκε να δεχτεί την πρόταση της ΔΑΣ για περιφρούρηση της αποχής από εργασία τις Κυριακές στην υπηρεσία καθαριότητας. Πρόταση που η ΔΑΣ και το περασμένο διάστημα είχε καταθέσει. 

Η διοίκηση Μπουτάρη, θιασώτης και υπέρμαχος της αντεργατικής πολιτικής που όλα αυτά τα χρόνια εφαρμόζεται, είτε από δεξιές είτε από «αριστερές» κυβερνήσεις, περικόπτει συνεχώς με την παραμικρή αφορμή δικαιώματα από τους εργαζόμενους του δήμου και παροχές προς τον λαό της πόλης. Με την πρακτική της, η διοίκηση Μπουτάρη κατάφερε να χαθούν για τους μόνιμους και αορίστου χρόνου στην καθαριότητα 3 μήνες εξαιρέσιμων (Φλεβάρης, Μάρτης, Απρίλης). Οι μήνες αυτοί απορρίφθηκαν από το ελεγκτικό συνέδριο και δεν θα πληρωθούν. Η διοίκηση Μπουτάρη, με αυτόν τον τρόπο, εξοικονομεί χιλιάδες ευρώ. Γι’ αυτόν τον λόγο, άλλωστε, καθυστερεί και την πληρωμή εξαιρέσιμων και νυχτερινών των υπόλοιπων μηνών που οφείλονται στην καθαριότητα και σε άλλες υπηρεσίες. Γι’ αυτόν τον λόγο χάθηκαν νυχτερινά και εξαιρέσιμα για τους συμβασιούχους συναδέλφους για τον Δεκέμβρη, αφού δεν βγήκε απόφαση δημάρχου που να εγκρίνει κονδύλι γι’ αυτόν τον μήνα. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν έχει υπογραφεί ακόμη η απόφαση δημάρχου για τον μήνα Γενάρη για νυχτερινά και εξαιρέσιμα για το σύνολο του προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας. 

Καμιά εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις που δίνουν για άμεση πληρωμή των νυχτερινών και εξαιρέσιμων που οφείλονται από τον Αύγουστο του 2015 και μετά. Ούτε ότι το 2016 δεν θα υπάρχουν ανάλογα προβλήματα. Αποκλειστικά υπεύθυνη για την κατάσταση αυτή είναι η διοίκηση Μπουτάρη. Δεν γνώριζαν ότι στις καταστάσεις πληρωμών έμπαιναν αρκετοί που δεν εργάστηκαν νυχτερινά και εξαιρέσιμα και γι’ αυτό δημιουργήθηκαν προβλήματα; Αυτοί δεν είναι ο μηχανισμός τους; Όλα τα παραπάνω επαναεπιβεβαιώθηκαν στη συνάντηση που είχε το ΔΣ του ΣΕΔΘ στις 15/01 με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας και υπηρεσιακούς παράγοντες. 

Καλούμε τους συναδέλφους της καθαριότητας να μετέχουν μαζικά στην αποχή από εργασία τις Κυριακές και αργίες και στην περιφρούρησή της. 

Όπως τους καλούμε να πάρουν μέρος (...) και στην απεργία στις 4 Φλεβάρη, ενάντια στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που σχεδιάζουν κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, βιομήχανοι και μεγαλοεπιχειρηματίες.

Γραμματεία της ΔΑΣ
20/01/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου