Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΛΟΠΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ


Να σταματΗσει η κλοπΗ μΕρους του μισθοΥ των εργαζομΕνων απο τη διοικηση Μπουταρη. 
ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ. 

Η ΔΑΣ χαιρετίζει αγωνιστικά τους συναδέλφους της υπηρεσίας Καθαριότητας που, παρά τις πιέσεις και τους εκβιασμούς της διοίκησης Μπουτάρη και των ανθρώπων της, συμμετέχουν στην αποχή από εργασία τις Κυριακές και τις αργίες. Η διοίκηση Μπουτάρη, παράλληλα με τους εκβιασμούς, υπόσχεται εδώ και μήνες ότι είναι «θέμα χρόνου» να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τη νόμιμη προσαύξηση που δικαιούνται για εργασία τις εξαιρέσιμες ημέρες (Κυριακές- αργίες) και τις βραδινές ώρες. Όλο αυτό το διάστημα, με διάφορες προφάσεις, κωλυσιεργεί και δεν κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Η άποψη ότι η διοίκηση Μπουτάρη θέλει να παρακρατήσει μέρος του μισθού των εργαζομένων ενισχύεται από το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει βγει απόφαση δημάρχου που να εγκρίνει νυχτερινά και εξαιρέσιμα για την υπηρεσία Καθαριότητας για το πρώτο εξάμηνο του 2016, απόφαση που πρέπει να δημοσιευτεί και σε ΦΕΚ για να έχει ισχύ και να μπορούν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι για το 2016. Αλλά, ακόμη κι αν η απόφαση βγει και δημοσιευθεί σήμερα, ό,τι έχει δουλευτεί σε νυχτερινά και εξαιρέσιμα από 1 Γενάρη και μέχρι τώρα δεν πρόκειται να πληρωθεί, αφού η απόφαση δεν έχει αναδρομική ισχύ και εφαρμόζεται από την ημέρα που θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Πρόκειται για πραγματική κλοπή των εργαζομένων και των ασφαλιστικών ταμείων, αφού εννοείται ότι τα νυχτερινά και εξαιρέσιμα έχουν ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη και εργαζομένων. Ήδη, με την τακτική της διοίκησης Μπουτάρη έχουν χαθεί τρεις μήνες εξαιρέσιμα του 2015 για του μόνιμους και τους αορίστου χρόνου εργαζόμενους. Προτεραιότητά τους είναι να πληρώνουν τις ιδιωτικές εταιρείες που έχουν εισβάλλει στη καθαριότητα και σε άλλες υπηρεσίες, γι’ αυτό παρακρατούν μισθούς των εργαζομένων.

Η διοίκηση Μπουτάρη ακολουθεί πιστά την αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων που θέλει να κόβονται μισθοί και δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι γνωστή άλλωστε η πίστη της στα μνημόνια και τους αντεργατικούς νόμους, που τα θεωρούνε «ευλογία για τον τόπο».

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα και από τη στάση της
πλειοψηφίας του ΣΕΔΘ. Το «Μέτωπο Αλλαγής», που έχει και τον πρόεδρο του
σωματείου, ενώ περηφανεύεται ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων της Καθαριότητας τους «στηρίζει», δεν ενημερώνουν και δεν βοηθούν να σπάσουν οι εκβιασμοί της διοίκησης. Μετά από μία Κυριακή που συμμετείχαν στην περιφρούρηση της αποχής, «κουράστηκαν». Γιατί άραγε; Το λεγόμενο «Ανεξάρτητο», παρά τα μεγάλα λόγια και τους «αντιΜπουταρικούς» δεκάρικους, είναι εξαφανισμένο από την αποχή και την περιφρούρησή της.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν, με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα, στην αποχή και την περιφρούρησή της.

Απαιτούμε:
* Την άμεση πληρωμή των μισθών Δεκέμβρη και Γενάρη των συμβασιούχων
συναδέλφων.
* Την άμεση πληρωμή σε ό,τι οφείλεται σε όλους τους εργαζόμενους του δήμου. Απλήρωτοι, σε νυχτερινά και εξαιρέσιμα, είναι συνάδελφοι και σε άλλες υπηρεσίες πχ. Κοιμητήρια, τμήμα Ελεγκτών- Επιδοτών κ.α. Ταυτόχρονα, εξακολουθούν να μην πληρώνουν στους συναδέλφους που έγιναν πρόσφατα αορίστου χρόνου τα νυχτερινά και εξαιρέσιμα που τους οφείλουν από το 2014, παρά την δικαστική απόφαση που έχουν για την πληρωμή τους.
* Τήρηση 5ήμερου και ωραρίου.
* Μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.

Γραμματεία της ΔΑΣ
21/02/ 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου