Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ & ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ


9 χρόνια, οικονομική καταστροφή, ταλαιπωρία, λουκέτα εκατοντάδων μαγαζιών ΑΛΛΑ και άφθονο ζεστό χρήμα στις τσέπες των κατασκευαστικών εταιρειών.

Το πολυδιαφημιζόμενο «πιο σύγχρονο μετρό του κόσμου» έγινε τελικά «το γιοφύρι της Άρτας».

Οι κοκορομαχίες μεταξύ της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και της κοινοπραξίας που ανέλαβε  να κατασκευάσει το έργο είναι για το θεαθήναι. 

Το Μετρό είναι ένα έργο που πρέπει βέβαια να ολοκληρωθεί, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται ότι πρέπει να είναι και γκιλοτίνα για εκατοντάδες μικροεπιχειρήσεις που έτυχε να βρίσκονται στο «δρόμο» των έργων.

Ήδη έχουν βάλει λουκέτο εκατοντάδες μικρομάγαζα στην Εγνατία, Μοναστηρίου, Δελφών.

Ο Σύλλογος μας και η Λαϊκή Επιτροπή 5ου Διαμερίσματος βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων «μετρόπληκτων» εμπόρων. 

Μαζί πρέπει να οργανώσουμε τα βήματα μας, να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε τα αιτήματα μας.

Ζητάμε φοροαπαλλαγές από το Δημόσιο, το Δήμο γενικά όλες τις ελαφρύνσεις σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, για τις «μετροπαθείς» επιχειρήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο.
Ζητάμε τη δωρεάν νομική προστασία από το Κράτος «απέναντι» στην πανίσχυρη «Μετρό Α.Ε» εκπρόσωποι της οποίας περηφανεύονται ότι κανένας από όσους εμπόρους προσέφυγαν στα δικαστήρια δεν κέρδισε τίποτα στην Αθήνα.
Ζητάμε την άμεση συμβολή των αρμόδιων αρχών (Δήμου, Περιφέρειας) για μικρά προβλήματα που προκύπτουν εν ώρα εργασιών (π.χ. διαπλάτυνση του πεζοδρομίου, τοποθέτηση φαναριού, τοποθέτηση πινακίδων…)

Ατομική λύση δεν υπάρχει.
Κανένας μόνος του, όλοι μαζί μπορούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου